• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

06.07.2021

10:24

MEDOJEVIĆ RAZVEJAO SVE SUMNJE OKO FORMIRANJA NOVE VLADE! Biće "ili - ili", u oba slučaja - bez Krivokapića!

Printskrin Youtube/PZP

Balkan

MEDOJEVIĆ RAZVEJAO SVE SUMNJE OKO FORMIRANJA NOVE VLADE! Biće "ili - ili", u oba slučaja - bez Krivokapića!

Podeli vest

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu u Crnoj Gori, danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je da ta stranka ne odustaje od početnih zahteva da se napravi ili nova ili vlada izbornog poverenja, u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića.

Medojević je za Pobjedu rekao da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali da neće odustati od zahteva.

"Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima - da ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, da on ima podršku samo 14 poslanika. Mislimo da je najbolje rešenje nova vlada u okviru iste većine ili, ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog poverenja i da se očiste birački spiskovi, promeni menadžment u Javnom servisu i imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore", rekao je Medojević.

Na pitanje kako vidi dalji razvoj situacije, imajući u vidu da su iz Demokratske Crne Gore i iz URA saopštili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević je odgovorio da je URA već glasala za smenu ministra sa DPS-om.

"Skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i URA - to posle šest meseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata i URA koji bi bio prihvatljiv za DF", rekao je Medojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Medojeviću, sve si u pravu, ali Bečić, Abazović i Krivokapić, zajedno sa DPS-om i stranim ambasadama, su pokazali svoj koalicioni kapacitet. Dajle, sve resetovati na početak, pa neka svako pokaže svoje pravo lice, a birači odluče kome će dati poverenje. Ovako...

Dragi

pre 2 godine

Gospodine Medojeviću, na važu žalost, a na sramotu DF-a, vlada Zdravka Krivokapića ima stabilnu Skupštinsku većinu i niko je neće moći srušiti u naredne 4 godine. Od 81 poslanika, ovu vladu podržavaju 57 poslanika i to stranke oko DPS-a 40 poslanika, Demokrate Alekse Bečića 13 poslanika i URA 4 poslanika. Znači, uzalud su pregovori oko rekonstrukcije vlade. Lažu vas.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija