• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2021

17:40

DODIK STAVLJA TAČKU NA SAMOVOLJU BISERE TURKOVIĆ! Zatražio od ambasadora iz RS da NE SPUŠTAJU ZASTAVU NA POLA KOPLJA 11. jula!

Balkan

DODIK STAVLJA TAČKU NA SAMOVOLJU BISERE TURKOVIĆ! Zatražio od ambasadora iz RS da NE SPUŠTAJU ZASTAVU NA POLA KOPLJA 11. jula!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio je od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da se 11. jula zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja

- Prema pisanju pojedinih medija, kojim se najavljuje nastavak ustaljene višegodišnje prakse Bisere Turković da uskostranački zloupotrebljava funkciju ministra inostranih poslova i samovoljno, bez konsenzusa Predsedništva BiH koje je jedino ovlašteno za vođenje spoljne politike, donosi instrukcije za celu DKP mrežu BiH, obaveštavam i tražim od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji da se dana 11. jula, zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja - naveo je Dodik u pismu.

On je naglasio da uporno politizovanje ratnih dešavanja u Srebrenici, i još upornije negiranje ratnih zločina počinjenih od Bošnjaka i ostalih nad Srbima u toku građanskog rata 1992-1995, ne vodi ka pomirenju i suživotu naroda u BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

- Ovakva uporna, netolerantna i huškačka praksa bošnjačkih političara dezavuiše domaću i stranu javnost, a imenovana lica, državne službenike i zaposlenike iz reda srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH, stavlja u položaj permanentne diskriminacije i uslovljavanja - naveo je Dodik.

Naglasio je da ova instrukcija za ambasadore iz Republike Srpske ostaje na snazi do daljeg i primenjuje se i na sve eventualne instrukcije MIP koje se odnose na bilo koji segment jednostranog i jednostranačkog nametanja obeležavanja 11. jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BISERA JE U BIH DONOSILA URME DOK SU GRAĐANI IZ SRBIJE DOBIJALI VAKCINE! Dodik objasnio zašto SB UN nije izazbrao visokog predstavnika, a ni Turkovićki nije ostao dužan!
Balkan

BISERA JE U BIH DONOSILA URME DOK SU GRAĐANI IZ SRBIJE DOBIJALI VAKCINE! Dodik objasnio zašto SB UN nije izazbrao visokog predstavnika, a ni Turkovićki nije ostao dužan!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Savet bezbednosti UN nije izabrao visokog predstavnika jer, kako se moglo videti, nije bilo konsenzusa za njegov izbor u okviru tog tela, koje je po odredbama Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jedino ovlašćeno da odlučuje o imenovanju visokih predstavnika

30.06.2021

09:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija