• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.07.2021

16:16

PAMETNIJE BI VAM BILO DA GLEDATE VAŠA POSLA! Kina oštro odgovorila Americi zbog mešanja u odnose sa Crnom Gorom!

Balkan

PAMETNIJE BI VAM BILO DA GLEDATE VAŠA POSLA! Kina oštro odgovorila Americi zbog mešanja u odnose sa Crnom Gorom!

Podeli vest

Ambasada Kine u Podgorici oštro je kritikovala izjavu pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera, koji je tokom boravka u Podgorici pozvao na oprez crnogorske zvaničnike u poslovanju sa ovom zemljom

- Prijateljski odnosi između Kine i Crne Gore zasnivaju se na uzajamnom poštovanju i jednakosti, a ekonomski i trgovinski odnosi su na dobrovoljnoj osnovi i obostranoj koristi. Kineskoj strani je drago da vidi da Crna Gora razvija odnose i jača saradnju sa drugim zemljama, ali ne želi da gleda da druge zemlje neodgovorno upiru prstom u odnose između Kine i Crne Gore - saopštila je Ambasada Kine Ambasade Kine.

Ističu da je visoki američki zvaničnik pozvao crnogorsku stranu na oprez u poslovnim odnosima sa Kinom, što je suštinski isto kao kada je visoki američki zvaničnik tokom svoje posete regionu u 2019. godini neosnovano zamerio na saradnji između Kine i zemalja u regionu.

- Američki zvaničnici treba da gledaju svoje poslove sa Crnom Gorom, a da se manje brinu o stvarima između Kine i Crne Gore - poručili su iz Ambasade Kine.

Reakcija Ambasade Kine došla je pošto je Palmer tokom jučerašnje posete Crnoj Gori upozorio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića "na oprez u poslovima sa Kinom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

AMERICKA POMOC SE MERI U PAR MILIONA ALI SA ODREDJENIM USLOVIMA U PREVODU KOLIKI SI POSLUSNIK U NJIHOVIM NAMERAMA TOLIKA I POMOC.DA SU DEMOKRATE I DA GLEDAJU NA CEO SVET JEDAN GODISNJI VOJNI BUDZET PROMENIO BI SVET NA BOLJE ALI TO NIJE NJIHOV INTERES JER IZGLEDA DA VISE VOLE DA GLEDAJU KAKO MILIONI LJUDI SIROM SVETA UMIRE BEZ HRANE I VODE.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija