• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

26.07.2021

13:13

DETALJI KRVAVE SVADBE U BANJALUCI! Siniši pretili da će ga zaklati, pa ga nožem uboli u oko, ZA DLAKU IZBEGAO SMRT?! /FOTO/

Privatna arhiva

Balkan

DETALJI KRVAVE SVADBE U BANJALUCI! Siniši pretili da će ga zaklati, pa ga nožem uboli u oko, ZA DLAKU IZBEGAO SMRT?! /FOTO/

Podeli vest

U banjalučkom naselju Motike u subotu oko 21 čas došlo je do tuče na svadbi između gostiju u kojoj je Siniša Blagojević (31) uboden nožem u oko i nalazi se na Intezivnoj nezi u KC Banjaluka

Kako nezvanično saznajemo vid mu je u potpunosti oštećen, a po poslednjim informacijama lekari se bore da mu spasu oko, iako su šanse za to minimalne zbog težine povreda koje je nesrećni mladić pretrpeo.

- Blagojević je po zanimanju vojnik, pripadnik Oružanih snaga BiH, naš kolega. Svi smo u šoku zbog nesreće koja ga je zadesila, posebno jer nikada nije napravio nikakv incident. Uvek je spreman svima da pomogne, poznat je po humanitarnom radu. Pomaže ljudima, udomljava životinje, čovek velikog srca. Svima nam je preteško što su lokalne kabadahije od onako sposobnog i čestitog mladića napravile invalida - izjavile su za Informer kolege ranjenog Blagojevića.

- Čuli smo da se napadači terete za teške telesne povrede, a očevici sa svadbe kažu da su pretili ubistvom tj. klanjem. Onda bi ovaj napad trebalo kvaliifikovati kao pokušaj ubistva. Nama kao vojnicima i pripadnicima oružanih snaga BiH ostaje da verujemo da će se ovaj slučaj razrešiti kao treba bez zataškavanja i umanjivanja krivice napadača - dodale su Blagojevićeve kolege.

 

Foto: Privatna arhiva

Za Sinišu kolege imaju samo reči hvale
Detalji krvavog sukoba

- Niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je bio uzrok napada na Blagojevića. Napadači su prvo pretili svim gostima za stolom za kojim je bio i povređeni Blagojević, zatim su izašli na kratko napolje, a pri povratku su naočigled brojnih svedoka zgrabili noževe i rekli "sada ćemo vas zaklati"! Kada je sevnuo nož, muškarac koji je bio sa Blagojevićem bacio se pod sto i izbegao je ubod, dok je Siniša u borbi da ga napadač ne zakolje zadobio kobni ubod u oko. Da nije bio jak i sposoban svi smo ubeđeni da bi ga ti manijaci zaklali - ispričao je izvor poznat redakciji za Informer.

U trenutku je nastao haos, ljudi su vrištali, a napadači dok su se udaljavali po rečima prisutnih su poručili "još nije gotovo".

- Ti napadači su poznati kao lokalne kabadahije koje maltretiraju sve redom, njima nije strano ni da potegnu nož, ni oružje. Ja nisam video, ali drugi gosti su kasnije rekli da su imali i pištolje. Čovek koji izbegao ubod i spasio se skokom pod sto neće da priča šta se dogodilo i ko je od njih ubo Blagojevića, jer se plaši za sopstveni život. Pošto je u pitanju svadba i logično je da uvek neko snima, uopšte me ne bi čudilo da se snimak ne pojavi iz straha od osvete napadača, koji ne prezaju ni od čega - dodao je naš izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Foto: banjaluka.com

Policija traga za napadačima
 
Jedan napadač uhapšen, za trojicom se traga?!

Policija je u nedelju u sklopu istrage oko tuče na svadbi uhapsila Dragana Gojić za koga se sumnja da se može dovesti u vezu sa događajem u svadbenom salonu gde je Blagojević dobio tešku povredu. Pored uhapšenog Gojića, policija traga za još tri osobe, a to su Aleksandar i Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić.

Iz banjalučke policije zvanično saopštavaju da je uhapšen D.G, a traga se za A.M, A.M. i S.A.

I ranije premlaćivali ljude

Anđelo Miletić je od ranije poznat policiji. Banjalučki mediji pisali su o slučaju kada je Miletić zajedno sa još dvojicom nasilnika brutalno pretukao Duška Brkića (53), kog su po njegovim rečima "sigurne smrti spasile žena i ćerka". 

Miletić je Brkića udario flašom, nakon čega su ga sva trojica šutirali dok je bespomoćno ležao na podu. Kao vrhunac iživljavanja isekli su ga pivskom flašom po leđima! 

Za ovo zlodelo napadači su samo novčano kažnjeni, a Brkić je svojevremeno izjavio da je sudija takvu odluku obrazložio rečima "da su mladi da ih šalje u zatvor jer bi ih to dodatno pokvarilo".

Foto: printscreen Bl-portal

Duško je bio takođe žrtva napadača
Pokašao da ga zakolje a tereti se za teške telesne povrede

Vukašin Kondić, dežurni tužilac OJT Banjaluka, izjavio je za Srpska.info da je tokom svadbenog veselja došlo do sukoba gostiju sa svadbe.

- Jedan muškarac je zadobio teže povrede i ovo delo će najverovatnije biti kvalifikovano kao teška telesna povreda. Druge okolnosti se još utvrđuju - objašnjava je Kondić.

Maksimalna kazna do osam godina robije

Prema Krivičnom zakoniku, kazna zatvora za krivično delo teška telesna povreda je od jedne do pet godina zatvora. Ukoliko se radi o povredi opasnoj po život i zbog koje je izazvan invaliditet, onda je kazna od dve do osam godina robije.

Više verzija uzroka napada

Mediji su pisali više verzija događaja od toga da su se sukobili mladoženjini i mladini gosti, da je kum izbo mladića zbog muzike, do toga da je jedan od napadača bio ljubomoran jer mu je neko "gledao ženu".

- Šta god da je u pitanju nema opravdanja za ovakav zločin, Siniša je najgore prošao, ostaje nada da će napadači konačno biti kažnjeni kako zaslužuju i da će konačno završiti iza rešetaka, pa da svi odahnemo - zaključuje naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 3 godine

Opet sudstvo KRIVO, da je reagovalo po Zakonu pre ovog događaja, do ovoga ne bi ni došlo. E moji pravnici, koliko je života otišlo zbog vas?

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija