• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2021

17:10

HITNO upozorenje za turiste u Crnoj Gori! Obrušava se drveće i kamenje u kanjonu Tare, požar prelazi u ogromne razmere!

Z.G.

Balkan

HITNO upozorenje za turiste u Crnoj Gori! Obrušava se drveće i kamenje u kanjonu Tare, požar prelazi u ogromne razmere!

Podeli vest

Zbog širenja požara u kanjonu Tare, obrušavanja nagorelog drveća i kamenja, postoji opasnost za turiste koji splavare rekom, navodi se danas u upozorenju Nacionalnog parka Durmitor


Iz NP Durmitor su upozorili organizatore raftinga da je situacija s požarom alarmantna i da na svoju odgovornost obavljaju tu delatnost, prenela je RTCG.

"Služba zaštite NP Durmitor preduzima sve što je u mogućnosti kako bi zaustavili širenje požara koji prelazi u ogromne razmere koje mogu da ugroze i ljudske živote", rekao je direktor NP Durmitor Pero Popović.

Apeluju na sve korisnike prostora svih pet zaštićenih područja da se sa maksimalnom odgovornošću odnose prema ukupnim prirodnim, kulturnim i materijalnim vrednostima kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudskih života.

Foto: FacebookPrintscreen

Podsetimo, juče je izbio veliki požar u kanjonu Tare u Crnoj Gori, a počeo je da prerasta u dva odvojena požara. Zbog nepristupačnog terena, vatrogasce spuštaju helikopterima na planinske vrhove.

Jedan požar se širi uzvodno ka selu Zaglavak i drugi u pravcu toka reke Tare, ka selu Zasada, saopštio je Televiziji Crne Gore komandir Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić.

Teren na kome se požar razvija je izuzetno nepristupačan, obiluje suvim stablima, nagorelim u ranijim požarima, koja su lako zapaljiva.

- Požar se razvija u dva pravca, nizvodno i uzvodno kanjonom Tare. Teško je pristupačan teren, helikopteri su danas gasili, kakvi će efekti biti, videćemo - rekao je Čavić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija