• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/novi list

19.08.2021

09:25

ZAŠTO SU SVI POVRAĆALI NA OVOJ PLAŽI NA JADRANU?!

Balkan

ZAŠTO SU SVI POVRAĆALI NA OVOJ PLAŽI NA JADRANU?!

Podeli vest

Koncentracija bakterije ešerihija koli na jednoj od tri lokacije na plaži Klenovica, kod skakaonice Tunera, u Novom Vinodolsku, viša je od dozvoljene, saopštio je danas Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

Navodi se da je ispitivanje kvaliteta mora sprovedeno juče, nakon dojave o zagađenju. Ostali rezultati ispitivanja morske vode se očekuju, a o nalazu su obaveštene sve institucije.

Koordinatori laboratorija za mikrobiologiju voda u Županijskom zavodu Darija Vukić Lušić izjavila je za Hinu da su u uzorku mora s kraja plaže, pored skakaonice Tunera, utvrđene visoke koncentracije bakterije ešerihija koli, dok su rezultati analize uzoraka s druge dve lokacije, na početku i na sredini plaže Klenovica, za sada dobri.

O situaciji na plaži u Klenovici pisao je i Novi List u u tekstu s naslovom "Mrlje u moru turiste teraju iz Klenovice", a u njemu nekoliko građana tvrdi da je more uz plažu bilo prljavo i da su kod kupača učestale probavne i druge zdravstvene tegobe.

"Razbolela se cela plaža, a probavne smetnje, proliv i povraćanje, kao i visoka temperatura normalna su pojava u većine dece", ispričala im čitateljka.

Nadležni su uzeli uzorke u više navrata, a analize će se vršiti i narednih dana.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković izjavio je da je saradnja lokalne samouprave i Zavoda u vezi s kvalitetom mora stalna. Rekao je da će inspekcija istražiti uzrok zagađenja. Zagađenost mora je prijavljena nakon što je jedan broj osoba zatražio lekarsku pomoć zbog problema sa povrađanjem i prolivom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dara iz Karlobaga

pre 2 godine

Vučić je povraćao najviše jer ni pored Korone ne stiže hrvatski BDP, a o plati niti ne sme da misli? Inače sinoć na TV strani turisti sami kažu da se normalno kupaju i da nisu videli ništa neobično.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija