• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2021

23:25

AVGANISTANCI SLETELI NA ZAGREBAČKI AERODROM! Pomagali delegaciji EU, sada nameravaju da ostanu u Hrvatskoj!

AP/Tanjug

Balkan

AVGANISTANCI SLETELI NA ZAGREBAČKI AERODROM! Pomagali delegaciji EU, sada nameravaju da ostanu u Hrvatskoj!

Podeli vest

Avganistanci koji su bili ispomoć delegaciji Evropske unije u Kabulu, njih 19, stigli su večeras na zagrebacki aerodrom, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova

Grupu od 19 avganistanskih državljana čine tri porodice s decom i jedan samac.

Svi su izrazili nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, navodi MUP.

Dodaje se da je reč o osobama i članovima njihovih porodica koji su pomagali delegaciji EU u Kabulu, a prethodno su prošli sve potrebne sigurnosne provere.

Evropska služba za spoljnu akciju (EEAS) pozvala je članice Unije da prihvate osoblje EU iz Avganistana, oko 500 ljudi, a reč je uglavnom o prevodiocima, logističarima i njihovim porodicama.

Hrvatska se odazvala pozivu EEAS i u znak evropske solidarnosti odlučila je da prihvati 20 osoba čiji su životi i sigurnost ugroženi dolaskom talibanskog režima, prenela je Hina.

Brigu o avganistanskoj grupi preuzeli su službenici Uprave za imigraciju pri hrvatskom MUP-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 2 godine

Islamski fundamentalisti se ,krijući i maskirajuci u ovim grupama sve više, polako i sigurno koncentrisu na Balkanu,odakle će postepeno napadati Evropu,Kako reče baba Vanga,2043-e će biti proglašen kalifat u Rimu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija