• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.09.2021

15:45

DODIK OGOLIO KOMŠIĆA! Sarajevo etnički čisto tvojom zaslugom!

Balkan

DODIK OGOLIO KOMŠIĆA! Sarajevo etnički čisto tvojom zaslugom!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Sarajevo nije ni kosmopolitski, ni multietnički grad, i da je to tako zahvaljujući armiji koja je Željku Komšiću dala "zlatni ljiljan" za koji se on zahvaljuje evo treći mandat

- Sarajevo je etnički očišćeno od Srba i to je učinila politika kojoj je u ratu, ali evo i u miru pripadao i pripada Komšić, a koja je tokom rata na području grada osnovala više od 100 logora za Srbe. Jedan je radio čak i nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma - istakao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

Dodik je komentarišući izjavu Komšića da je Sarajevo "multietnički grad", rekao da je licemjerno da on kao rezervni bošnjački član Predsedništva u obračunu sa Kristijanom Šmitom koristi one kojih u Sarajevu više nema.

 

Foto: Tanjug



- Koliko je Sarajevo otvoreno i slobodarsko govore brojevi koje ne može da negira čak ni građanin Komšić, a brojevi govore o karakteru i namerama politika koje zastupaju muslimani u BiH od 1990. do danas - naveo je Dodik.

Što se tiče Komšićevih pokušaja da sebi pribavi legitimitet citirajuci presude evropskih sudova, Dodik je ocenio da je to jalov posao, jer Ustav poznaje srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

- Nije srpski, Hrvati kažu nije ni hrvatski, Željko Komšić onda može samo da bude bošnjački član, rezervni dabome, jer su Šefika DŽaferovića Bošnjaci javno prihvatili za svog legitimnog predstavnika - pojasnio je srpski član Predsedništva BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Srbi su sve prodali i išli a ovisu po Prijedoru i Banja Luci oteli i protjerali

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija