• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2021

15:41

KOMŠIĆ DA PODNESE OSTAVKU, ON NE PREDSTAVLJA HRVATE! Ministar spoljnih poslova HR poslao BRUTALNU PORUKU predsedavajućem Predsedništva BiH!

Balkan

KOMŠIĆ DA PODNESE OSTAVKU, ON NE PREDSTAVLJA HRVATE! Ministar spoljnih poslova HR poslao BRUTALNU PORUKU predsedavajućem Predsedništva BiH!

Podeli vest

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je danas predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da podnese ostavku ako se protivi konstitutivnosti naroda, poručivši da ne predstavlja Hrvate u Predsedništvu BiH niti ga je briga za njih

Grlić Radman kaže da je i on bio na Bledskom forumu i da nije mogao da veruje kada je čuo da Komšić govori da je konstitutivnost uvezena iz S S SR-a, odnosno da ju je Tito uvezao.

- Ono što me jako začuđuje i što ne mogu da verujem da gospodinu Komšiću nije neugodno da se predstavlja kao predstavnik hrvatskog naroda, a da uopšte nije izabran glasovima hrvatskog, nego bošnjačkog naroda. Uostalom, ako je protiv konstitutivnosti, onda bi verovatno već sada trebao da podnese ostavku - naveo je hrvatski šef diplomatije.

Komšić je prošle sedmice, govoreći na Bledskom forumu u Sloveniji, rekao da s političkog stanovišta gledano, konstitutivnost je etnički koncept koji svoje ishodište pronalazi u političko-pravnim odnosima bivšeg S S SR-a.

- U tzv. ''narodnoj demokratiji'', i taj koncept je bio zastupljen i u bivšoj državi, koja je kao i socijalizam i njegova ideologija, propala - naveo je tada Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija