• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2021

11:43

NIJE HTELA DA OSTAVI MAJKU U PLAMENU, POZNALI JE PO LANČIĆU... Herojski čine mlade Makedonke (20) potresao Balkan, isplivali novi detalji tragedije u Tetovu!

Printskrin facebook

Balkan

NIJE HTELA DA OSTAVI MAJKU U PLAMENU, POZNALI JE PO LANČIĆU... Herojski čine mlade Makedonke (20) potresao Balkan, isplivali novi detalji tragedije u Tetovu!

Podeli vest

Stravičan požar u montažnoj kovid bolnici u Tetovu odneo je preksinoć čak 14 života, a među žrtvama su bile i majka i ćerka čija su ugljenisana tela jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su učestvovali u gašenju požara

- Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspelo je da izađe, njih dvoje su ostali unutra - kaže žena iz Tetova koja je za Telmu ispričala o košmaru koji su u sredu uveče preživeli njena sestra i otac koji su bili na veštačkoj ventilaciji u privremenoj kovid bolnici koja je potpuno izgorela.

Ona je rekla da je njena sestra pokušala da probudi ostala dva pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znake života.

- Kad sam otišla tamo, videla sam spaljene ljude, leševe, mnogo povređenih, bilo je strašno. Takođe sam čula da su nastradale majka i ćerka koje su zajedno izgorele jer ćerka nije htela da ostavi majku - ispričala je ona.

Tela majke i ćerke pronašao je jedan član EBR.

Foto: Reuters

- Ćerku i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tela potpuno izgorela, primjetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj devojci i njenoj majci. Kada smo uzimali tela, pazio sam da ne izgubim devojčinu ogrlicu, kako bi je porodica zapamtila - rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke. Herojski čin lepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, potresao je sve i na društvenim mrežama. Mnogi su besni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što pre dovedu pred lice pravde.

Njenu fotografiju objavio je i makedonski medij Sitel, navodeći da njen identitet još uvek nije poznat. Spekuliše se da je vatra buknula kada se zapalila utičnica dok je medicinsko osoblje pokušavalo da reanimira jednu devojku.

Foto: Reuters

Podsjetimo, najmanje 14 osoba stradalo je u požaru koji je zahvatio improvizovanu, privremenu kovid bolnicu u centru Tetova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija