• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.09.2021

16:20

UTVRĐEN IDENTITET ŽENSKE OSOBE KOJA JE PRONAĐENA U HRVATSKOJ I KOJA JE IZGUBILA PAMĆENJE Kada čujete čime se bavi bićete iznenađeni

HGSS via AP

Balkan

UTVRĐEN IDENTITET ŽENSKE OSOBE KOJA JE PRONAĐENA U HRVATSKOJ I KOJA JE IZGUBILA PAMĆENJE Kada čujete čime se bavi bićete iznenađeni

Podeli vest

Žena bez pamćenja pronađena na hrvatskog ostrvu Krku zove se Danijela Adamcova i iz slovačkoj grada Trenčina, nadimak joj je Danka i dizajnerka je nakita koji su nosile svetske zvezde poput Brižit Bardo, Barbare Strejsend i ekipe serije Prijatelji i Merlouz plejs

Hrvatski mediji pišu da se navodno više puta selila po svetu i mnogo je putovala, a onda se zbog porodice vratila u svoj rodni grad, gde se takođe bavila izradom nakita.

U Sjedinjene Države je otišla kada je imala 19 godina. Bila je udata za filmskog producenta, a nakon razvoda, krajem 2000-tih vratila se u Slovačku, da bi se nakon nekoliko godina ponovno vratila u SAD.

Na slovačkom portalu My Trencin objavljen je intervju s Adamcovom 2008. godine, gde piše da je rođena u Trenčinu, gde je živela do svoje 19. godine, kada je otišla u Ameriku.

Foto: Croatian Police via AP

Tekst potpisa


Rekla je da je htela veću slobodu i da nikom iz porodice nije otkrila svoje planove do poslednjeg trena.

- Htela sam da odem u Australiju ili Novi Zeland, zvala sam sestru i prijatelje da idu sa mnom, ali niko nije želeo. Na kraju sam otišla sama i završila u Americi, u Los Anđelesu - ispričala je tada Adamcova.

Foto: HGSS via AP


Ispriča je i da je u Americi radila više poslova, a onda je, kaže, odlučila da upiše studije za dizajn i slikarstvo, gde se specijalizovala za ručnu izradu nakita.

U filmski sveet, gde je plasirala izrađeni nakit, uveo je prijatelj, jedan muzički producent.

Godine 2000. se vratila u Slovačku, gde nije mogla da se navikne na život, pa se ponovo obrela u Americi.

Danijela je pre 10 dana pronađena na ostrvu Krku povređena, iznemogla, dehidrirana i dezorijentisana, bez mogućnosti da se seti ni ko je ni odakle je.

U njenom rancu, koji je pronađen nekoliko dana kasnije bio je novčanik, ali prazan - bez para i dokumenata koji bi mogli da posvedoče ko je ona.

Uz pomoć međunarodne policijske saradnje, svetskih i regionalnih medija Danijela je identifikovana, a hrvatska policija dalje radi na rasvetljavanju okolnosti pod kojima je dospela na teško pristupačno područje ostrva Krk i kako je izgubila pamćenje.

Prema dosad utvrđenom, slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turista.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija