• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug/klix.ba

05.11.2021

19:19

BESANA NOĆ PRED STANOVNICIMA BiH! /FOTO, VIDEO/

Tanjug/AP

Balkan

BESANA NOĆ PRED STANOVNICIMA BiH! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Besana noć očekuje mnoge stanovnike Bosne i Hercegovine zbog obilnih padavnina koje uzrokuju poplave i klizišta, prenose mediji u BiH

Posebno je dramatično u Kantonu Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, prenosi portal Klix.ba. Najpogođenije naselje Kantona Sarajevo je Rajlovac, teško je i na Ilidži, Palama, Istočnom Sarajevu, a dramatično je i u Jablanici i Konjicu.

Teška situacija je bila i na području Mesne zajednice Čelebići, a posebno u selima Idbar i Ribići.

– Došlo je do potkopavanja glavnih puteva i do prekida u vodosnabdevanju. Pojedini mostovi su oštećeni, a bilo je i poplavljenih podruma u Ribićima, dok je u Idbru oštećeno i poplavljeno eko selo „Raj u raju“ – kazala je Emira Mešukić, predsednica MZ Čelebići. Ništa bolja situacija u toku jučerašnjeg dana nije bila ni na području MZ Glavatičevo.

Osman Ćatić, načelnik opštine Konjic i komandant Štaba civilne zaštite Konjic je u toku dana obilazio neka od najugroženijih mesta, a posebno je zabrinjavajuće u selu Hotovlje, gde je uputio i načelnik Ćatić sa pripadnicima Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo. usled obilnih kišnih padavina došlo i do aktiviranja klizišta.

Izet Imamović, meštanin ovog sela, kazao je da su morali da napuste kuće, a proteklu noć su proveli u lokalnoj džamiji.

– Situacija je teška, blokirani smo, i ne možemo nigde. Bilo je strašno kada je krenula zemlja, bujica i stene. Poplavljena mi je štala i podrumske prostorije, ne znam šta da radimo, jer nemamo gde spavati – kazao je Imamović.

Prema rečima Emina Hebibovića, predsednika ove mesne zajednice, poplavljene su desetine kuća i vikendica.

– Situacija je bila teška, jer je nekoliko stambenih objekata poplavljeno, a nekoliko porodica smo i evakuisali u toku prethodne noći. Uništen je u potpunosti i jedan ribnjak. Reka Neretva je odnela i tri viseća mosta na ovom području, a lokalni putevi prema selima Ribari, Dužani i Grušča su neprohodni – kazao je Hebibović.

Iako se tokom dana smanjio intenzitet padavina, a vodostaj Željeznice i Bosne u blagom je opadanju, mnogi stanovnici ugroženih područja su evakuisani, a iza njih su ostale potopljene kuće, poslovni objekti, razrušeni putevi i zaglavljeni automobili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija