• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.12.2021

13:37

ISTORIJSKA SEDNICA PARLAMENTA SRPSKE! Dodik: Vraćamo nazad sve što su nam oduzeli!

AP/Tanjug

Balkan

ISTORIJSKA SEDNICA PARLAMENTA SRPSKE! Dodik: Vraćamo nazad sve što su nam oduzeli!

Podeli vest

Ovo je častan i važan dan za Republiku Srpsku. Ono što smo dobili Dejtonskim sporazumom želimo nazad, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenetih na nivo BiH

Posebna sednica Parlamenta Srpske održana je u petak, a za usvajanje odluka o prenosu nadležnosti sa države potrebna je, kako je rekao Dodik, snažna skupštinska većina.


- To predstavlja trenutak usvajanja slobode i oni koji odgovaraju narodu i statusu Republike Srpske od ovih politika ne mogu odustati. Ove politike nisu protiv Bošnjaka i Hrvata. Želim ono što je najbolje za Republiku Srpsku, koja ima pravo da vrati otete nadležnosti. Nema opravdanja i ovo će pokazati može li BiH opstati ili ne. Ja verujem da ne može - rekao je Dodik u svom obraćanju poslanicima i istakao potrebu da se povuče saglasnost sa Oružanih snaga BiH, navodeći da se postavlja pitanje zbog čega su one tu.

Nema nazad

Nema opravdanja i ovo će pokazati može li BiH opstati ili ne. Ja verujem da ne može
Milorad Dodik


Sednici je prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: Beta

Željka Cvijanović


- Srpska je od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i uspostavljanja postojeće BiH u kontinuitetu bila izložena različitim izazovima i pritiscima. Republika Srpska i njeni predstavnici otvoreni su za dijalog sa svima, ali neće pristati na dalje ugrožavanje pozicije Republike - poručila je Cvijanovićeva.

Šmitu zabranjen dolazak na sednicu
Takozvanom visokom predstavniku u BiH

Kristijanu Šmitu nije odobreno prisustvo na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske. Šmitova Kancelarija je takav postupak ocenila kao "neprihvatljiv". U pismu koje je potpredsedniku Skupštine RS Denosu Šuliću poslala Šmitova zamenica Marijana Berec apelovano je da razmisle o svojoj odluci. Međutim, od Šulića je stigao nedvosmislen odgovor.
- Gospođo, čiji ste vi zamenik?! Odluka ostaje nepromenjena! - poručio je Šulić.


Posebna sednica Skupštine Republike Srpske počela je u petak u 12 časova i do zaključenja ovog broja Informera nije bila završena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Antun cupak

pre 2 godine

Браво за косподина Додика,живела република Србија,живела република Српска.

Ante Gotovina

pre 2 godine

Laži,laži srpske primitivce,Informator-e,al realnost je pogubna za sve manju Srbiju : Milorad Dodik : republika Srpska za dijalog sa svima da se kriza prevaziđe 16.12.2021.. Izvor: RTRS Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa savjetnikom američkog državnog sekretara Derekom Šoletom o zaključcima usvojenim 10. decembra na posebnoj sjednici Narodne skupštine, te istakao da se Republika Srpska snažno zalaže za dijalog sa svima u BiH kako bi se kriza prevazišla. Dodik je pojasnio ustavnu osnovu na kojoj je Narodna skupština usvojila zaključke, te ponovio da Republika Srpska poštuje teriotrijalni integritet BiH i da se zalaže za striktno poštovanje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dodik je naveo da ništa što sadrže zaključci nije usmjereno protiv Ustava BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. - Republika Srpska je posvećena miru, dijalogu i poštovanju Ustava BiH i očekujemo da se i ostali u BiH vrate ustavnim rješenjima koja su obavezujuća za sve - istakao je Dodik.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija