• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

15.12.2021

18:23

SEĆETE GA SE, UBIJAO NAS JE 90-TIH - JOŠ UMIREMO OD NJEGOVIH BOMBI... Britanski specijalac Pič u video-poruci otkrio šta mu je SADA ZADATAK NA BALKANU!

Reuters/Fotoilustracija

Balkan

SEĆETE GA SE, UBIJAO NAS JE 90-TIH - JOŠ UMIREMO OD NJEGOVIH BOMBI... Britanski specijalac Pič u video-poruci otkrio šta mu je SADA ZADATAK NA BALKANU!

Podeli vest

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič, koji boravi u Sarajevu, obratio se građanima BiH video-porukom i saopštio da je premijer Boris Džonson tražio od njega da preuzme tu funkciju kako bi podržao napore njegove zemlje širom regiona

- Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava. Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posete kao specijalnog izaslanika u BiH. Sjajno je ponovo biti ovde. Već dugo radim u javnoj službi, bio sam visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije - kazao je Pič u poruci objavljenom na Tviteru britanske Ambasade u BiH.

Naveo je da će na novoj poziciji specijalnog izaslanika spojiti lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa.

- Da pružim podršku političkim rešenjima i promovišem evroatlantske integracije. Tokom moje posete BiH sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za sprovođenje zakona, parlamentarcima i, veoma bitno, sa mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja - naveo je Pič, preneo je Tanjug.

PRIČA PRVA: JELJCIN MORTUS PIJAN U GAĆAMA USRED VAŠINGTONA! PRIČA DRUGA: AMERIKA SE TRESE ZBOG REAKCIJE PUTINA! I sad se pitamo šta nije u redu...

Rekao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima uključujući i tzv. visokog predstavnika i međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

 

 

Pič je u utorak doputovao u BiH i sastao se sa članovima Predsedništva BiH, a nakon toga i sa takozvanim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kao i sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom.

Podsetimo, Stjuart Pič (65), bivši Glavni maršal ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije komandovao britanskim vazduhoplovstvom u Italiji u operaciji "Engadin" koja predstavlja deo kampanje NATO bombardovanja 1999. godine prilikom napada na našu zemlju.

Nalazio se i na funkciji direktora Borbenog štaba NATO u Vičenci čiji je zadatak da planira, upravlja, organizuje, nadgleda i sprovodi vazdušne operacije. 

NOVE PRETNJE ZAPADA DODIKU, ŠMIT SPOMINJE "FIOKU"!

Bio je i jedan od glavnih komandanata operacija NATO tokom sukoba u BiH protiv srpskih snaga. Za takav angažman je dobio i odlikovanje.

U napadima koje je, između ostalog, planirao i provodio Pič poginulo 5.700 civila, a veliki delovi Srbije potpuno su kontaminirani osiromašenim uranijumom zbog čega u našoj zemlji godišnej vipe od 60.000 ljudi.

Posle bombardovanja, Pič je 2000. godine imenovan za vazdušnog komandanta u štabu Kfora na Kosovu. Zatim je napredovao u službi i bio generalni direktor za prikupljanje obaveštajnih podataka u britanskom Ministarstvu odbrane od 2003. do 2006, a potom i šef vojne obaveštajne službe od 2006. do 2009. 

SRPSKA MORA DA BIRA! NEKI SE PLAŠE "IZGUBIĆEMO I OVO ŠTO IMAMO", ALI AKO POPUSTIMO - IZGUBIĆEMO I OVO ŠTO IMAMO! Pametnom sve jasno!

Vrhunac u karijeri doživeo je kada je od 2018. do 2021. obavljao funkciju predsednika Vojnog komiteta NATO.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17