• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MILICA CRNOGORAC

17.12.2021

23:20

Milo: Hvala Dritanu što me vraća na vlast!

Beta

Balkan

Milo: Hvala Dritanu što me vraća na vlast!

Podeli vest

Partija Mila Đukanovića poručila da su vrata te stranke širom otvorena za podršku manjinskoj vladi koju bi predvodio sadašnji potpredsednik Dritan Abazović

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića na mala vrata se vraća na vlast, i to preko memoranduma koji su u sredu potpisale URA Dritana Abazovića, SNP Vladimira Jokovića i manjinske bošnjačke i albanske stranke!?!

Najave o povratku, uz neskriveno oduševljenje zbog nove šanse koja im se ukazala posle samo godinu dana od formiranja vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, juče su došle upravo iz Milovog DPS, iz kojeg su poručili da je Memorandum o saradnji "put ka novoj vladi Crne Gore"!

Našli način

Mi tražimo način da što pre dođe do smene neodgovorne Vlade i verujem da ćemo to uraditi sa našim partnerima
Andrija Nikolić, poslanik DPS

Otvorena vrata

DPS Mila Đukanovića oglasio se dan nakon potpisivanja memoranduma uz poruku da su svi principi tog akta "prihvatljivi za stranku" i da su "vrata DPS otvorena za manjinsku vladu"!

- Mi tražimo način da što pre dođe do smene nekompetentne i nacionalno neodgovorne Vlade i verujem da ćemo to uraditi sa partnerima, sa svim onim strankama koje baštine proevropske i građanske vrednosti. DPS pozdravlja sve principe Memoranduma o saradnji. Da li je to put ka stvaranje manjinske vlade? Ako je to jedna od tema o kojoj se želi razgovarati, kuca se na otvorena vrata DPS-a - rekao je poslanik DPS Andrija Nikolić.

Memorandum o saradnji izazvao je veliku buru u Crnoj Gori, upravo zbog mogućnosti koju je DPS Mila Đukanovića njime dobio da se "na mala vrata" vrati na vlast. Njihovo oduševljenje memorandumom i podrška tom dokumentu to su i definitivno potvrdili, kaže predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

- DPS nije sposoban da sam na izborima opet dođe na vlast, već ga tu mogu dovesti samo političari i partije iz vladajuće većine. Jedino mu oni mogu dati šlauf kojim bi prestao da politički tone, a memorandum jeste pumpanje DPS šlaufa, odnosno koalicija u najavi. Ali ako prodamo građane, onda i nas treba prodati i razdeliti u bescenje. Ovo se mora završiti daleko odgovornije i daleko snažnije - kaže Milačić.

Partije iz vladajuće većine koje su potpisale Memorandum o saradnji su URA Dritana Abazovića, potpredsednika Vlade Crne Gore, i Socijalistička narodna partija (SNP) Vladimira Jokovića, koja je deo Demokratskog fronta (DF). Jedan od lider DF Andrija Mandić tvrdi da lider SNP nikad ne bi izneverio narod i vratio Đukanovićev DPS na vlast.

- Joković je pošten i iskren čovek koji nikada ne bi izdao narod i njegovu volju. Predsednik SNP je iznad bilo kakve tajne dvostruke i neiskrene politike dogovaranja sa DPS, nezavisno od toga da li je u pitanju Milo Đukanović ili neko drugi od njegovih saradnika - kaže Mandić.

Zapad traži

S druge strane, politički analitičar Igor Damjanović ubeđen je da je jedini smisao memoranduma formiranje nove vlade, i to uz podršku Zapada!

- Nema nikakve sumnje da iza ovog neočekivanog objedinjavanja URA, SNP i partija manjina stoje zapadne ambasade i predstavnik EU Miroslav Lajčak. Dakle, vrlo je moguće da Zapad sprema odbacivanje Zdravka Krivokapića, koji je u servilnosti i poslušnosti ambasadama prevazišao čak i samog Mila Đukanovića. Tako da bi nova vlada, bez Krivokapića, bila formirana uz manjinsku podršku DPS - zaključuje Damjanović.

Naslov

Krivokapić nastavlja smenu DF kadrova

Na današnjoj sednici Vlade Crne Gore biće smenjena direktorka Nacionalnih parkova Jelena Kljajević, visoka funkcionerka Demokratske narodne partije (DNP), stranke Milana Kneževića, koja je deo Demokratskog fronta!
Vladi Zdravka Krivokapića ovo nije prvi put da smenjuje srpski orijentisane ljude iz najveće parlamentarne koalicije, pa je tako u avgustu smenila članicu Upravnog odbora istog preduzeća Marinu Jočić, poslanicu Demokratskog fronta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Zahvali se ti Amfilohiju Radoviću. On je uništio srpski narod u Crnoj Gori. On te i doveo na vlast. Arhitekta nezavisne Crne Gore je bio Amfilohije, a Milo samo poslušni izvođač radova.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija