• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Informer

19.12.2021

21:20

(VIDEO) MILANOVIĆ SE UPLAŠIO PRETNJI, NIJE SMEO U BIH! VUČIĆ ZNAO DA MU SE SPREMA LINČ, ALI JE DOŠAO U POTOČARE! Pametnom sve jasno!

Tanjug

Balkan

(VIDEO) MILANOVIĆ SE UPLAŠIO PRETNJI, NIJE SMEO U BIH! VUČIĆ ZNAO DA MU SE SPREMA LINČ, ALI JE DOŠAO U POTOČARE! Pametnom sve jasno!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je posetu BiH jer mu je bezbednost bila ugrožena. Za razliku od njega predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i pored saznanja srpskih bezbedonosnih službi da mu se sprema linč, to nije sprečilo da ode u Potočare

Ugrožena bezbednosna situacija u BiH" - obrazloženje je otkazivanja najavljene posete predsednika Hrvatske Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini. Otkazana poseta otvorila je nove probleme koji se već duže vreme zataškavaju u Sarajevu

Isti ljudi, isto odstojanje

Da sve bude još strašnije, opet je na sceni ratni kadar Alije Izetbegovića, tačnije šaf OBA Osman Mehmedagić Osmica, ali i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić. Ćovek koji je jedan od najodgovornijih za stanje bezbednosti na području gde je 2015. godine boravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Sagovornici RTRS-a ističu da je generator problema Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH kojom rukovodi ratni kadar Alije Izetbegovića - Osman Mehmedagić Osmica.

(VIDEO) NAŠENEL INTEREST ZALEPIO ŠAMARČINU PENTAGONU, NE PRETITE RUSIJI, MOGU "CIRKONIMA" da nam uništie grupu brodova SVE SA SA NOSAČEM AVIONA NA ČELU!

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže za RTRS da je otkazivanje posete Milanovića "težak diplomatski poraz BiH, sramota koja će BiH koštati geopolitički jer nije sposobna da garantujete bezbednost predsedniku države koja je članica EU".

- Svi indikatori govore da ovde predsednik susedne države rizikuje glavu ako dolazi u jednu ovakvu atmosferu sa ovako lošim institucijama i strukturama bezbednosti, sa ovoliko struktura koje izazivaju nestabilnost i predstavljaju pretnju - rekao je Galijašević.

Analitičar iz Mostara Zoran Krešić ističe za RTRS da stanje u BiH nije dobro.

- Odluka Kabineta predsednika Hrvatske da ne dođe u BiH zapravo šalje jednu vrlo ružnu sliku o BiH. Odgovor na to trebalo bi da daju oni koji su za to najzaslužniji, a prije svih političari koji moraju "zavezati jezik" i prestati pretiti, jer se podizanjem napetosti "osokole" razni radikali kojih ima u svim redovima - smatra Krešić.

MAĐARI SPREMILI VETO, NE DAJU NA DODIKA! Brisel i Nemačka popili šamarčinu, uzalud prete sanakcijama srpskom članu Predsedništva BiH!

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić naveo je da nije bila nijedna informacija koja bi ukazivala na bezbednosonu ugroženost.

On je naglasio da je BiH bezbedna zemlja za ovakve posete.

Vučić izbegao linč

Dekan banjalučkog Fakulteta bezbednosnih nauka Predrag Ćeranić kaže za RTRS da domaći sektor bezbednosti spava.

- Kako drugačije komentarisati izjavu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela da nije imao informaciju sličnu ovoj koju su imale službe Hrvatske. I još nas ubeđuje da je BiH sigurna zemlja, a isti on je bio direktor te direkcije i 2015. godine i jedan od najodgovornijih ljudi za stanje bezbednosti na području gde je boravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a znamo kako se proveo - ističe Ćeranić.

Podsetimo, Vučić je 2015. došao u Potočare kod Srebrenice kako bi "pognuo glavu pred žrtvama bošnjačkog naroda" a da mu je na to odgovoreno "pokušajem ubistva".

(VIDEO) E, OVO JE KAO "PORUČENO" ZA SRBIJU! RUSI TESTIRALI NOVI PVO SISTEM: "Barnaul" spreman za korišćenje, "preživeo" je i ledeni Arktik!

I do dana današnjeg niko nije rekao ni izvini, niko nije ni pokušao da nađe ko su organizatori, ko su naručioci, ko su izvršioci pokušaja ubistva predsednika Srbije.

Razlika između Vučića i Milanovića i jeste u tome što su srpske službe imale informaciju da se sprema "linč predsednika", ali to Vučića nije sprečilo da ode u Potočare. Za razliku od Milanovića koji je zbog pretnji po njegovu bezbednost otkazao posetu BiH.

Hrvati u BiH ljuti! 

Portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Haris Hodžić naglasio je da su preduzete sve mere u cilju osuguranja, kretanja i boravka hrvatskog predsednika.
Zbog otkazivanja posete Milanovića žaljenje je izrazio Hrvatski narodni sabor, naglašavajući da institucije BiH moraju da pojačaju nadzor bezbednosnog sektora na najveći nivo.
Naveli su da najveća politička kriza u BiH doživljava kulminaciju koja se ogleda i na bezbednosni segment.
- Nažalost, zbog sveukupne situacije i pojačanog govora mržnje u BiH razumemo ovakav potez - navodi se u saopštenju HNS-a.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hag

pre 2 godine

Za razliku od čibavog ,picousti je znao da mu "linč" spremaju njegovi a po vlastitoj režiji! S druge strane,prava istina je da nikakav linč ni za čibavog nije u pitanju,već pročitana politička mantra ;) I sa istoka i sa zapada,komšije BiH su pročitana knjiga,i polako počinju da ciče....:)

Janko

pre 2 godine

Ovo je mnogo nepromišljen i nepotreban članak o Milanoviću.Ovu glupost izaziva mnogo mržnje i laži prema Srbiji...nerazumem gde vama stanuje razum i mudrost...pa ako se naši neprijatelji svađaju i čupaju jednim drugim oči iz glave..ŠTA SE VI U IME SRBIJE NUDITE DA PONOVO NAS MRZE JE LI SE BIJU..SKLONISE MEDO U STRANU..NENJAKAJ..TUPAVO RADITE MNOGO STVARI...BEKANI TUPAVI..NITI RAZUMETE REČ MUDROST NITI REČ PAMET..VEĆ USRANI NOVAC I REJTING...KAKO JEFTINO IZGLEDATE UŽAS!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija