• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

20.12.2021

11:25

BAKIROV SARADNIK PRIZIVA OKUPACIJU RS! Džaferović: NATO vojnici mogu u BiH kad god požele

AP/Photo

Balkan

BAKIROV SARADNIK PRIZIVA OKUPACIJU RS! Džaferović: NATO vojnici mogu u BiH kad god požele

Podeli vest

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH i bliski saradnik lidera SDA Bakira Izetbegovića, tvrdi da NATO pakt može da pošalje vojne trupe u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku kad god to poželi

Džaferović kaže da zapadnoj vojnoj alijansi uopšte ne treba saglasnost Predsedništva BiH za raspoređivanje dodatnih vojnih snaga u Bosni!?!

- Komanda vojne misije u BiH ima ovlašćenje da učini sve što proceni kao potrebno za sprovođenje svog mandata. Aranžman o međunarodnim vojnim snagama u BiH definisan je Aneksom 1A Dejtonskog sporazuma, a kasnije i sporazumom 'Berlin plus' između NATO i EU. NATO ima direktan mandat da sprovodi vojne aspekte Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sasvim je jasno da Severnoatlantsko veće procenjuje i odlučuje koliko će trupa biti na raspolaganju NATO štabu i s obzirom na odredbe Dejtonskog sporazuma, za to nije potrebna saglasnost Predsedništva BiH. Ukoliko Dodik ne obustavi suludi atak na ustavni poredak BiH, neminovno mora doći do jačanja misije NATO i Eufora u BiH, jer su oni dužni da štite Dejtonski mirovni sporazum - naglašava Džaferović.

Stranci su glavni krivci

U rukama stranaca je razlog zašto BiH ne funkcioniše

Milorad Dodik, Predsedništvo BiH

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na drugoj strani, upozorava da NATO vojnici ne mogu da dođu u BiH bez saglasnosti Predsedništva BiH.

- U rukama stranaca je razlog zašto BiH ne funkcioniše. Sav problem i nered u BiH napravila su četiri neimenovana stranca, neki visoki predstavnici i tri sudije Ustavnog suda i ne znam kako će ga počistiti. RS čita doslovno Ustav i spremna je da se ponaša u skladu sa Ustavom BiH. Jeste Amerika velika i moćna, to niko ne spori, ali neke okolnosti su se promenile. Republika Srpska ima pravo na Dejton, ima pravo na Ustav i mi se tako ponašamo. Umesto da zaustavljaju, kako kažu, Dodika i njegove, neka zaustavljaju špekulante koji lažu i petljaju - poručuje Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

Ne priziva on ništa.Da nije bilo stranaca ne bi bilo ni tzv.rs a pravoslavni bi završili kao u HRV. Stranci su napravili i Dejtonski ugovor a potpisale ga srbija i hrvatska kao agresori i Republika BiH...tim ugovorom je i predviđeno da je NATO garant bezbjednosti i provedbe ugovora. Sad je strancima dosadila ruska gubernija u srcu Evrope i prave nesto drugo.srbija i pravoslavni u BiH mogu samo da kmeče!

nemanjicbg

pre 2 godine

Kmecacete vi balije, ustvari, skicace te.

KIR SRBIN

pre 2 godine

Ајде јадан, Турци дошли, бахатили се 300-400 година, ми трпели, па смо их код Куманова и Битоља отерали чак на Кара Дењиз, белћим, (или ти Црно Море) и то после недељу дана борбе. Дошли сте са Фрањом, па онда и са Хићом, бахатили се пар година, ми трпели, па смо вас отерали до Блајбурга, и замисли опет само недељу дана борбе дуже од Амера и Руса! Сад дођите са ким хоћете, бахатите се колико хоћете, ми ће мо да трпимо, али када нам се попнете на главу, овог пута вас терамо најмање до Гибралтара! Поздрави ми Дарквуд, Чика и Четворооког!

ocrp

pre 2 godine

@ Daleko se cujes, idi se umi nesto si jeo sto se ne je !!!

Hajduk Stanko

pre 2 godine

Jesi ti turcin ili poturica? Zar vas nije Njegos lepo opisao? Po Crmnici Turke isjekosmo i grad Besac s zemljom izravnismo, sad ti nema u našu nahiju, obilježja od turskoga uha do trupine ali razvaline. Marsh bre za tursku gde pripadate rode izdajnicki!

Zoran

pre 2 godine

BiH koju će voditi muslimani ne će biti, na tvoju žalost.

bubasvaba

pre 2 godine

Da neces da pravis ISLAMSKU DRZAVU na tlu evrope ??? ustav postoji a VISOKI NEPOSTOJI jer nije VISOK BEZ GLASANJA U UJEDINJENIM NACIJAMA OD STRANE VISE DRZAVA I ZATO JE MALI NIJE VISOKI. A po ustavu DODIK i trazi sve sto ste pokrali lopuze i tacka .

Baća

pre 2 godine

Pa, lupetaš, jednostavno rečeno. A Bakir se otvoreno izruguje hrvatskom narodu u BiH i bira koga će da ima u Predsedništvu BiH od Hrvata. Samo napred! Do raspada ove nakaradne države.

Milan63

pre 2 godine

NATO će sa, recimo, 100.000 vojnika, po Bakiru i Džaferoviću, da okupira RS i da obezbedi dominaciju muslimana u BiH. Hoće, hoće. Kao u Avganistanu. Bakir, kao i babo mu, misli da će da podjarmi Srbe. Hoće, ali malo sutra!

Dragan Kovac

pre 2 godine

Hvala Bogu da su stranci glavni krivci za razpad nekad Jugoslavije sada Republike Srpske pogotovo Švabi vjekovni zlikovci gledam na jednoj Njemackoj Internet stranici u 4:35 ujutru kad sav normalan Svijet spava oni smišljaju kako da jebu sirotinji diljem Svijeta.

MrKamenjarac

pre 2 godine

...jeste Danke Dojcland ;takvih dupelizaca u Srbiji ima na izvoz....

MrKamenjarac

pre 2 godine

...jeste Danke Dojcland ;takvih dupelizaca u Srbiji ima na izvoz....

Ljubomir T Dević

pre 2 godine

Џаферовић мисли да је прави мудрац, али од његовог мудрења нема ништа. Какав је то трули политичар који се само позива на политичку сагласност када су Срби у питању? Коме он испира мозак? Паметном доста!

Zoran

pre 2 godine

Ruski i Kineski vojnici mogu u bosnu kad god hoće.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija