• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

23.12.2021

19:30

KRIVOKAPIĆU I MILO, SADA DA VAS VIDIMO! HOĆETE LI NJEGOŠA PROGLASITI ZA UTEMELJIVAČA GENOCIDA U SREBRENICI?! Bošnjaci su jasni, ili to ili...

Balkan

KRIVOKAPIĆU I MILO, SADA DA VAS VIDIMO! HOĆETE LI NJEGOŠA PROGLASITI ZA UTEMELJIVAČA GENOCIDA U SREBRENICI?! Bošnjaci su jasni, ili to ili...

Podeli vest

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) i Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije su osudili predlog da se 13. novembar, dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša proglasi za državni praznik Crne Gore. Smatraju da je „Gorski vijenac", kako navode, „teorijsko utemeljenje bosanskog genocida", i zahtevaju od Skupštine Crne Gore da odbaci predlog

Tokom skupštinske rasprave poslanici DF-a, DPS-a i SDP-a podržali su predlog zakona, dok je Bošnjačka stranka najavila da će biti uzdržana. Izmene Zakona podnele su Demokrate, a podržao ga je Odbor za politički sistem Skupštine Crne Gore.

- Gorski vijenac autora Petra II Petrovića Njegoša je godinama naučno-književna osnova za konstruisanje nacionalističkih i drugih anticivilizacijskih i dehumanizirajućih odnosa, posebno prema islamu i muslimanima - navodi se u saopštenju.

Kako smatraju u ove dve organizacije, ne prestajući da osuđuju remek-delo srpske književnosti, polemišući sa delovima Gorskog vijenca, nalaze da su: „napisani u suprotnosti sa univerzalnim vrednostima književnosti, koje se prije svega iskazuju u poštovanju, prihvatanju, priznavanju drugog i drugačijeg."

MILANOVIĆ I HRVATI UMISLILI DA SU VELIKA SILA I JOŠ TO GLUME NA SRPSKOJ ZEMLJI... Za ludilo Zagreba kad u Srbi i Srbija u pitanju nema leka!

Adresirajući netrpeljivost prema ovom nezaobilaznom delu srpske nacionalne lektire, u dobro poznatom maniru, neprijateljstvo, zapravo, projektuju prema celokupnom srpskom narodu, zaključujući da: „svojom mržnjom prema islamu, muslimanima i Bošnjacima, pomenuto delo je godinama izvor mržnje i sukoba između naroda koji žive u regionu, posebno u Sandžaku, Crnoj Gori, Kosovu, ali i u Bosni i Hercegovini.

Foto: wikipedia.org

Posebno ističemo da je anticivilizacijska poruka navedene knjige doprinela da država Bosna i Hercegovina postane mesto koje je na najdrastičniji način bilo izloženo rušiteljskim nagonima dvaju ključnih nacionalističkih ideologija 20-tog stoleća."

SRBIJA LEŽI NA NAFTI, IMA JE DOVOLJNO ZA NAREDNIH POLA VEKA! Pitanje je samo treba li da je "kopamo", morali bi da izmestimo deo reke, tehnologija je "prljava"...

Ostaje da se vidi kako će se poslanici Skupšine Crne Gore odneti prema predlogu da se 13. novembar, dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša, proglasi za državni praznik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

По тој логици, да Његош није написао Горски вијенац, неби ни било рата у Босни . Његош је значи крив за рат у Босни .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija