• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.12.2021

15:20

AMERIČKA AMBASADA REAGOVALA NA ORBANOVU IZJAVU o muslimanima u BiH!

Balkan

AMERIČKA AMBASADA REAGOVALA NA ORBANOVU IZJAVU o muslimanima u BiH!

Podeli vest

​Ambasada SAD u Sarajevu je tek danas reagovala na izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana, da je "izazov sa BiH kako integrisati zemlju sa dva miliona muslimana", porukom da odbacuju svaku retoriku koja, unutar BiH ili van nje, ima za cilj podsticanje podela i rast tenzija

“Uvredljivim stereotipima nema mesta u političkom govoru. Reči sa sobom nose posledice, a ovakva retorika samo doprinosi povećanju tenzija, eroziji društvene kohezije i, u najzad, predstavlja pretnju sigurnosti i stabilnosti BiH, regionu Zapadnog Balkana i Evrope”, naveli su iz Ambasade SAD u izjavi za sarajesku N1 tv.

Orban je ranije ovog meseca izjavio da je”Srpska nacija ključna za Balkan”, a da je “izazov sa BiH kako integrisati zemlju sa dva miliona muslimana”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

Ako je Orban izjavio što je Informer preneo, onda je Orban samo pogrešio u tome što je srbe nazvao nacijom. Srbi su narod, a bošnjaci i amerikanci sa nacije. Bošnjaci su nacija nastala uglavnom iz srpskog naroda, a amerikanci zna se od koga. Sve ostalo je Orban više nego u pravu.

Zoran

pre 2 godine

Srbi neće dozvoliti da nad njima vladaju muslimani.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija