• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

30.12.2021

15:59

LAŽNA BANKARKA OJADILA STARICU ZA VIŠE OD 36.000 EVRA! Imala pomoćnicu i detaljno razrađen plan JEDAN DETALJ POMOGAO POLICIJI DA IH PRONAĐE!

Balkan

LAŽNA BANKARKA OJADILA STARICU ZA VIŠE OD 36.000 EVRA! Imala pomoćnicu i detaljno razrađen plan JEDAN DETALJ POMOGAO POLICIJI DA IH PRONAĐE!

Podeli vest

Zagrebačka policija uhapsila je dve prevarantkinje, od kojih se jedna lažno predstavila 76-godišnjoj ženi kao njena bankarka i nagovorila je da joj preda 36.000 evra kako bi ih prebacila u drugu banku na "zaštićeni račun"

Ona je ženu uverila u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći da ga prebaci u drugu banku.

- Jedna od prevarantkinja me je nazvala i predstavila se kao zamenica moje bankarke, rekavši mi da je ona na odmoru i da ju je moja bankarka zamolila da me obavesti da pod hitno moram prebaciti pare s jedne banke na drugu, u protivnom će mi propasti - kaže na početku ispovesti pokradena žena za Informer.rs. 

Policija je utvrdila da je osumnjičena 31-godišnjakinja u dogovoru sa 39-godišnjakinjom pre dve nedelje nazvala 76-godišnju ženu na fiksni telefon, lažno se predstavljajući kao zaposlena banke. U razgovoru je oštećenu uveravala da će joj novac u banci propasti i da bi ga bilo najbolje prebaciti u drugu banku.

Detaljno razrađen plan prevare

Gospođa, čiji je identitet poznat našoj redakciji, ističe da je prevara toliko detaljno razrađena da nije imala razloga da sumnja, jer joj je njena bankarka i ranije obavljala telefonski neke "sitnice" i u nju ima apsolutno poverenje, što se, nažalost, ispostavilo kao kobno.

Lažna bankarka bila je uporna pa je u još nekoliko navrata pozvala 76-godišnjakinju, nagovarajući je da podigne novac, na šta je žrtva prevare konačno i pristala.

- Bila je toliko uporna, ceo dan me je zvala, da sam na kraju zaista pomislila da je hitno i da će mi pare propasti. To je moja životna ušteđevina, koju sam stekla s teškom mukom, i eto u želji da je sačuvam, ja sam je predala u ruke prevarantima - priča pokradena žena za Informer.rs.

Foto: Freepik.com

36.000 evra je gospođa podigla
Podigla 36.000 evra i predala ih lažnoj bankarki

Prevarena žena potom je otišla u banku na području zagrebačke opštine Centar, gde je podigla 36.270 evra i kasnije novac kod svog mesta stanovanja na Trešnjevci predala osumnjičenoj lažnoj bankarki, koju je u automobilu za to vreme čekala saučesnica osumnjičene, 39-godišnja prevarantkinja.

- Otišla sam na banku i podigla do zadnje pare, više od 36.000 evra i po dogovoru ih predala prevarantkinji, koja je sve mudro osmislila. To je organizovana kriminalna banda, jer je prevara osmišljena do detalja. Pare sam im predala u slabo prometnoj ulici, koja nije pokrivena video -nadzorom - kaže žena. 

Prevarantkinje su potom pobegle sa ukradenim novcem. Osumnjičene prevarantkinje je policija uhvatila, a nakon kriminalističkog istraživanja predate su u pritvor i čeka se njihovo saslušanje u Državnom tužilaštvu.

- Kada sam shvatila da je u pitanju prevara, odmah sam otišla u policiju i dala detaljan iskaz kako je prevarantkinja izgledala i kako se se sve odigralo, a oni su odmah reagovali - kaže prevarena gospođa. 

Foto: Beta

Policija odmah reagovala
Policija brzo reagovala, pomogao im detaljan opis

Od našeg izvora smo saznali da su brzom reakcijom policije prevarantkinje uhapšene, a značajno im je od pomoći bio detaljan opis lažne bankarke, koji je pokradena gospođa dala u policiji.

- U policiji su bili iznenađeni koliko detaljno sam opisala prevarantkinju, jer kako kažu, obično se žene mojih godine uplaše, pa od stresa i zaborave i ne mogu da daju detaljan opis. Ja se nisam plašila, pravda je na mojoj strani, ali se jesam zbog celog događaja beskrajno potresla. Noćima ne spavam, ja živim sama i to je moja ušteđevina za "ne daj Bože", srčani sam bolesnik i ovaj nemili događaj se jako negativno odrazio na moje psihičko i fizičko zdravlje - priča vidno potresena žena i dodaje:

- Sad kad su te prevarantkinje uhvaćene, nadam se da će policija isterati pravdu do kraja i da će mi moj novac biti vraćen, da okončamo ovu agoniju. Samo se nadam da me srce neće izdati i da ću dočekati pravdu - zaključuje gospođa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija