• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Hepi TV

04.01.2022

13:05

SPREMAN SAM DA SE PONIZIM, AKO TREBA DA PUZIM I TO ĆU URADITI! Dodik posle pretnji stigao u Srbiju, svi uključili brzo TV da vide i čuju ovo

Balkan

SPREMAN SAM DA SE PONIZIM, AKO TREBA DA PUZIM I TO ĆU URADITI! Dodik posle pretnji stigao u Srbiju, svi uključili brzo TV da vide i čuju ovo

Podeli vest

Član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je gostujući u emisiji "Ćirilica" da Bošnjaci i Srbi u BiH nemaju zajedničkih praznika osim Nove godine

- U BiH nemamo ni jedan praznik osim Nove godine koji bi slavili zajedno. Muslimani su rekli da Deda Mraz ne pripada njihovoj kulturi. Sve je to nakaradno - izjavio je.

On kaže da lider SDA Bakir Izetbegović želi građansku BiH kako bi osigurao "dominantno muslimansko okruženje".

Bakir je rekao da želi podršku zapadnih prijatelja i da će zaustaviti Republiku Srpsku, ali ako sve to ne uspe, onda će pozvati njihove islamske prijatelje iz sveta koji će sačuvati BiH. Šta je sa pričom o građanskom poretku zemlje ako poziva islamski svet da ih spase? Ne smem biti imun na to. Pošto sve to primećujem u kontinuitetu, zato sam za njih veliki problem - rekao je Dodik.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlično radi u diplomatiji sa Erdoganom.

- I ja se trudim da to pratim. Erdogan ima jednu dobru osobinu, da sluša. On ne donosi zaključke. Tako se videlo da je Turska u poslednje vreme najveće krize imala tendenciju da pomiri Srbe i muslimane i mislim da za to ima politički kapacitet. Iskoristio sam priliku kada je bio na venčanju ćerke Bakira Izetbegovića i rekao mu da bi bilo najbolje da o pitanjima Bosne razgovaramo između Erdogana, Vučića i Milanovića s jedne strane i trojice lidera BiH s druge, što je on i prihvatio. podsetio.

Ističe da lider SDA nema ozbiljnu politiku i da to najbolje zna.

- Ovo što se sada dešava je pogubno za sva tri naroda. Jedina korist su strane diplomate koje se obučavaju u kriznim situacijama – rekao je on.

Dodik kaže da je "nezgodno kada razgovaramo sa Amerikancima o našim problemima".

- Biće teških reči. Kao i kod Eskobara. Pretio mi je, cinično govorio - rekao je Dodik. Rekao je da "nikada neće odustati jer se uplašio negde u Vašingtonu.

- Nisam bio tu da im laskam, a oni su mi pretili - rekao je Dodik.

Ističe da je spreman da se ponizi ako je to u interesu Republike Srpske.

- Ako moram da puzim, uradiću to. Samo moram biti uveren da je to u interesu Republike Srpske i nemam dilemu, apsolutno. Ništa u BiH nije samoodrživo osim Republike Srpske. To je jedino što radi. Danas, kada bi se Bosna raspala na miran način, jedino što bi nastavilo da funkcioniše je Republika Srpska. Federacija bi se raspala – rekao je Dodik.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija