• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Aleksandar M. Zobenica/Informer.rs

09.01.2022

13:53

UZ PARTIOTSKE PESME DOČEKALI DAN REPUBLIKE SRPSKE! Ovo je dokaz da Drina nije granica!

printscreen

Balkan

UZ PARTIOTSKE PESME DOČEKALI DAN REPUBLIKE SRPSKE! Ovo je dokaz da Drina nije granica!

Podeli vest

Građani Republike Srpske danas obeležavaju Dan Republike Srpske. Širom RS, uz zastave Srbije i RS građani su se okupili na ulicama, kako bi dočekali 30. rođendan svoje RS.

U Prijedoru građani su slavili baš tako, uz zastave, vatromet i patriotske pesme, a maleni Prijedor okupio je više stotina stanovnika koji su slavili ovaj dan. Špalir je ponosno išao kroz grad, a Prijedorčani su pevali i pokazali da Drina nije granica, već kičma našeg naroda!

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovačević kaže da mu je srce puno  što je ovaj dan dočekan mirno, bez incidenata, samo jačajući nacionalni ponos.

- Nekoliko stotina Prijedorčana, zapaljenim bakljama i vatrometom, obeležilo je 30 godina postojanja Republike Srpske. Ovo je dokaz da se probudila  patriotska svest u najzapadnijem pravoslavnom i srpskom gradu - izjavio je zamenik gradonačelnika Prijedora Zarko Kovačević. Izrazio je posebno zadovoljstvo sto se duh patriotizma izražava na ovaj nacin.

Foto: printscreen

Žarko Kovačević

- Ovo su mladi ljudi grada na Sani. Moramo shvatiti da je nacionalna svest izuzetno značajna za osptanak naroda. Naša omladina to je pokazala. Nadam se da će Srpska postati drugi srpski mit posle kosovskog. Iz tog će se, nadam se svim srcem, jednog dana roditi nova veća i jača srpska država - priželjkuje Kovačević.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija