• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BORBA.me

11.01.2022

12:03

KAKVA BOLEŠTINA!!! Milovci PROGONILI omladinu zbog NAČINA na koji su pokazali LJUBAV PREMA SRPSKOJ

Aleksandar M. Zobenica

Balkan

KAKVA BOLEŠTINA!!! Milovci PROGONILI omladinu zbog NAČINA na koji su pokazali LJUBAV PREMA SRPSKOJ

Podeli vest

Iz redova opozicione Demokratske partije socijalista juče su se oglasili saopštenjem povodom prisustva zastave Kraljevine Crne Gore na veličanstvenom defileu u Banja Luci, tokom proslave Dana Republike Srpske. Članica Izvršnog odbora ove opozicione stranke, Nela Savković Vukčević, kazala je da u toj partiji očekuju reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore u Sarajevu, povodom, kako je kazala, “upotrebe stare crnogorske zastave tokom defilea na svečanom obeležavanju neustavnog Dana Republike Srpske”.

“Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz doba Kraljevine Crne Gore, kako je kazala Savković Vukčević, “slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – “uspostavljanje ‘srpskog sveta’ konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti”.

Ova reakcija DPS-a naišla je na opšti podsmeh javnosti, posebno na društvenim mrežama. U prvi plan se ističe da je ovo još jedna potvrda velike političke dezorjentacije u kojoj se DPS našao nakon velikog poraza na parlamentarnim izborima i serije poraza na lokalnim izborima. Posebno je komično, kako navode brojni građani na društvenim mrežama, što se oglasila upravo Savković Vukčević, koja je bila redovna u osudama omladine tokom trobojka revolucije dok danas ovu zastavu, zbog koje je DPS progonio omladinu, naziva “starom crnogorskom trobojkom” i brine zbog njenog prisustva u Republici Srpskoj.

U prilog tome, “Borba” podseća da je upravo ova članica Izvršnog odbora DPS, ranijih godina u više navrata kritikovala spontane i slobodoumne akcije omladine tokom ulepšavanja javnih površina bojama ove trobojke.

Ona je nekoliko puta ove akcije nazivala “subverzivnim delovanjem u organizaciji SPC”, kao i “pokušajima da se poništi crnogorska državnost”.

Tokom 2020. godine i veličanstvenih litija, iz DPS-a su plasirali na stotine saopštenja protiv trobojke Kraljevine Crne Gore, nazivajući je okupatorskom. Sada je, kroz saopštenje njihove funkcionerke nazivaju “starom crnogorskom trobojkom” i još navodno “brinu” o njenoj upotrebi.

Na društvenim mrežama narod je poručio DPS-u, da su makar malo konsultovali istoriju, ne bi imali dilemu šta je trobojka Crne Gore tražila u društvu ostalih srpskih trobojki, a većina je saglasna da je nakon skaradnog odnosa prema trobojci Kraljevine Crne Gore, Demokratska partija socijalista poslednja adresa koja je pozvana da brine ili govori o njoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija