• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

25.01.2022

21:02

EU GLUVA ZA USTAŠLUK! Hrvatski reperi u pesmi o Jasenovcu tvrde - TO JE MIT! (VIDEO)

Printscreen

Balkan

EU GLUVA ZA USTAŠLUK! Hrvatski reperi u pesmi o Jasenovcu tvrde - TO JE MIT! (VIDEO)

Podeli vest

Hrvatski reperi ubeđeni da je Jasenovac samo mit

Album „Jedan na jedan“ grupe Tram 11 kritičari su okarakterisali negativno, a diskografska kuća Menart je zbog hajke javnosti prekinula dugogodišnju saradnju s reperima.

To i ne čudi, s obzirom na njihove tekstove u kojima omalovažavaju genocid koji su počinile ustaše nad Srbima u Jasenovciu.

- Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca - bez imalo srama pjevaju hrvatski reperi Tram 011 u jednoj od pesama s albuma "Jedan na jedan".

Iz Tram 011 su rekli da su išli na "fore devedestih".

- Treba hrabrosti i tvrđeg stava uopšte oko svega, to je naš reperski fazon i ako se nekome  ne sviđa jednostavno „makni se“. Smešno nam je da nas prozivaju i obeležavaju kao nešto što nismo uopšte, a na albumu nema toga o čemu oni pričaju – kazali su iz Tram 011 čime samo dodatno negiraju utvrđene istorijske činjenice.

- Zašto sam ja rekao da je mit iz Jasenovca? Ono mit je, znaš ono. To treba istražiti, ono raskopat – kazao je General Voo iz Tram 011 i dodao:

Jasenovac nije bio koncentracioni logor, on nije na listi egzekucionih logora, nije kao Aušvic. Jasenovac je bio radni logor, ono buraz, to postoji, to je istraženo, ali ne daju na televiziju, ne daju nigde, i zato govorim da su svi tu zbog novca, kao mit iz Jasenovca - kazao je ovaj „reper“.

Istoričar Vladimir Dedijer procenio je broj žrtava Jasenovca na 700.000 do 1,2 miliona, ali za Tram 011 je sve to "mit“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija