• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

28.01.2022

14:45

CRNA GORA traži da Srbija izruči SVETOZARA MAROVIĆA!

Balkan

CRNA GORA traži da Srbija izruči SVETOZARA MAROVIĆA!

Podeli vest

Crnogorsko Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava saopštilo je da je uputilo urgenciju Ministarstvu pravde Srbije u vezi molbe za izručenje Svetozara Marovića

U saopštenju iz tog resora se navodi da je urgencija upućena u duhu uspešne bilateralne saradnje dva ministarstva. Podsećaju da i pored više urgencija povodom ovog predmeta nisu dobili odgovor.

"Ovim putem, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore je zamolilo za informacije o fazi u kojoj se nalazi postupak Svetozara Marovića pred nadležnim organima u Srbiji i iskoristilo je ovu priliku da iskaže posebno poštovanje Ministarstvu pravde Srbije", navodi se u saopštenju.

Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, u Crnoj Gori je osuđen na zatvorsku kaznu zbog finansijskih malverzacija. Marović je bio poslednji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, visoki funkcioner DPS i "desna ruka" aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Ðukanović.

Uhapšen je u Crnoj Gori 15. decembra 2015. po optužbama za korupciju, a dve godine kasnije je zamrznuta sva njegova i imovina njegove porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi
Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

Stravičan masakr dogodio se pre tačno osam godina u Žitištu, kada je Siniša Zlatić u bašti kafića "Makijato" iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i ubio petoro ljudi - bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) i ranio još 22 osobe.

02.07.2024

14:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija