• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s/cdm

01.02.2022

16:48

ĐUKANOVIĆ U STRAHU OD "AGRESIVNE" SRBIJE I "MONOPOLA" SPC! Manjinska vlada nije najbolje rešenje, ali ćemo JE PODRŽATI

Beta

Balkan

ĐUKANOVIĆ U STRAHU OD "AGRESIVNE" SRBIJE I "MONOPOLA" SPC! Manjinska vlada nije najbolje rešenje, ali ćemo JE PODRŽATI

Podeli vest

Manjinska vlada bi trebalo da traje godinu i važno je utvrditi prioritete kojim će se baviti u tom periodu, kazao je lider DPS-a

Milo Đukanović, predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i, nažalost – Crne Gore, istakao je da je njegova partija, poznata po naglađenom „patriotizmu“ u višedecenijskom trajanju, spremna da glasa za manjinsku vladu – jer je i to bolje od „katastrofalne situacije“ u kojoj se sad nalazimo.

“Nažalost, kao i u mnogo ranijih istorijskih etapa nastavljamo da gubimo vrijeme kao veoma dragocen resurs. Sve su to razlozi koji su nas opredijelili da podržimo inicijativu Građanskog pokreta URA da dođe do izglasavanja nepoverenja Vladi a, naravno, kazali smo da ćemo nakon toga sesti sa svima koji su zainteresovani da razgovaramo o tome kako bi trebala izgledati nova vlada“, naveo je Đukanović.

On smatra da se manjinskom vladom nepotrebno sužava i onako nedostatna baza iz koje će se selektirati kadrovi za njen sastav.

„Ako ne postoji spremnost svih partnera da podrže neki od ova dva, prema nama superiorna scenarija, onda će DPS, verujem, podržati i manjinsku Vladu zato što je i ona rešenje za katastrofalnu i ponižavajuću situaciju u kojoj se nalazi Crna Gora predvođena Vladom premijera Krivokapića”, poručio je Đukanović.

Foto: Printscreen Twitter

Jeste da je „minimalac“ povećan skoro pa duplo, deca primaju dečije dodatke, udžbenici su besplatni… ipak, Đukanović je raspoložen da da lični doprinos kako bi stanje „popravio“.

Đukanović je, u intervjuu agenciji MINA, rekao da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj ali, pretpostavljamo iz čistog „altruizma“ i „ljubavi“ prema otadžbini, „deprimiran“ zbog gubljenja dragocenog vremena na zacrtanom evroatlantskom putu, podržaće i tu opciju.

„Najodgovornije i najpoštenije je vratiti mandat građanima, da oni odluče kome će poveriti upravljanje izvršnom vlašću i državnom politikom“, kazao je Đukanović, „kandidujući“ i sledeće racionalno rešenje – formiranje političke vlade, čija bi politička baza bila nova proširena parlamentarna većina koja artikuliše građansku i proevropsku politiku države.

Sada je vreme da se prisetimo najava poslanika DPS-a Nikole Rakočevića da će njegova partija odlučivati u narednih 14 meseci. I, možda da upitamo – da li (ili – zašto) predstavnici palog režima znaju više od onih koji su 30. avgusta slavili pobedu.

Foto: Tanjug

„Spakovan“ u „Koverte“, „ogrnut“ Pandora papirima, Đukanović je ocenio da je aktuelna vlast „DPS tendenciozno označavala kao partiju ogrezlu u korupciji i navodnog pokrovitelja kriminala“.

Uz nove hvalospeve „doprinosu“ DPS-a razvoju demokratije u Crnoj Gori, „tužbalicu“ zbog „agresivne“ Srbije i „monopola“ SPC, „velikog, zlog“ Vučića, „štetnog“ Temeljnog ugovora – Đukanović nas je opet podsetio zbog čega je dogovor aktuelne većine nužan.

Ako i nismo sigurni ko bi bio idealno rešenje za prevazilaženje aktuelnog političkog „požara“, znamo komo zasigurno ne bi smeli dati ulogu „vatrogasca“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija