• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

10.02.2022

19:35

HRVATI POLUDELI, SRBIJA IZRAELU DOSTAVILA 162.000 STRANICA O ZLOČINIMA NAD JEVRIMA! Zagreb: Sprečićemo Beograd da uđe u EU! MAJSTORI, SAMO NAPRED!

Balkan

HRVATI POLUDELI, SRBIJA IZRAELU DOSTAVILA 162.000 STRANICA O ZLOČINIMA NAD JEVRIMA! Zagreb: Sprečićemo Beograd da uđe u EU! MAJSTORI, SAMO NAPRED!

Podeli vest

Hrvatska ponovo preti Srbiji da će zaustaviti njen put ka Evropskoj uniji, a kao razlog sada navodi problem arhivske građe koje Beograd navodno odbija da vrati Zagrebu.

Zagrebački Večernji list tvrdi da Beograd odbija da Zagrebu vrati arhivsku građu koja mu pripada iako je, kako kažu, Srbija potpisala sporazum o sukcesiji

Večernji piše da je tim povodom Hrvatska juče uputila protestnu notu Srbiji u kojoj, kako navodi, upozorava da problem arhiva može zaustaviti put Srbije prema EU.

List dodaje da Hrvatska traži od Srbije da joj preda i građu sa diska koju je Srbija predala Izraelu i u kojoj je, prema saopštenju srpskog Ministarstva obrane, građa o stradanjima Jevreja u NDH.

GDE JE MOZAK?! ŠEFICA FORIN OFISA NE ZNA NI GDE SU GRANICE RUSIJE! Lavrov u neverici slušao Liz Tras, Voronjež i Saratovanad smestila u Ukrajinu!

Dodaju da je Hrvatska protestnu notu uputila Srbiji nakon što je službenim stranicama srpskog Ministarstva odbrane objavljena informacija o sastanku potpredsednika srpske vlade i ministra obrane Nebojše Stefanovića sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom, 7. februara.

Prema tom saopštenju, ambasadoru Izraela je uručen "hard disk s preko 162.000 stranica digitalizovane arhivske građe koje je Vojni arhiv prikupio, a koja se odnosi na progon i stradanje Jevreja od NDH tokom Drugog svetskog rata".

NARODE CRNE GORE, SPREMAJ SE ZA IZBORE, CRNA GORA NE TRPI NEPRAVDU, IZDAJU, OBMANU, PREVARU! Povratak Mila digao na noge Srbe, ali i ..

Večerbhu tvrdu da je u konkretnom slučaju riječ o arhivskoj građi premeštenoj s područja Hrvatske a koja je obuhvaćena zahtevom za povrat nastalo i koje je kao takvo obuhvaćeno zahtevom za povrat iz 2006., zajedno sa više od 700 fondova i zbirki iz pedesetak ustanova, prije svega Arhiva Jugoslavije, Saveznog sekretarijata za inostrane poslove, Vojnog arhiva i ustanova JNA, kao i Jugoslavenske kinoteke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 2 godine

Nama ne treba EU, imamo lep i pravedan po medjunarodnom pravu i odgovornoj diplomaciji azijski-savez Rusija, Kina, Indija, Iran itd.

JM

pre 2 godine

162000 страница, изузетно богата нацистичка прошлост. И Немачка да им завиди!

Hag

pre 2 godine

Sreća pa Izrael već ima na desetine hiljada stranica pravosnažnih sudskih preuda o genocidu,etničkom čišćenju,koncentracionim logorima,sistematskom silovanju i svemu onome kao što su radili nacisti jevrejima tokom WW2......počinjenih od strane pravoslavaca iz BiH i srbijanaca nad Bošnjacima,Hrvatima i drugim nepravoslavcima!

Igor

pre 2 godine

K9ga boli qrac? Ko piše ove gluposti? Jebe nam se za Hrvatsku? Koji debilčina ovo piše i čita ovaj usrani portal?

ratko

pre 2 godine

e baas me zabole za EU,ahahahahah samo vi budite u EU daleko vam kuca jadna

Marina

pre 2 godine

A ko je rekao da želimo u fašističku evropu Daleko vam lepa kuća

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15