• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.02.2022

08:15

SRETENJE SE SLAVI U EMIRATIMA, podignuta zastava! Širom Dubaija ČUJE SE HIMNA SRBIJE! (VIDEO)

Informer

Balkan

SRETENJE SE SLAVI U EMIRATIMA, podignuta zastava! Širom Dubaija ČUJE SE HIMNA SRBIJE! (VIDEO)

Podeli vest

Podizanjem srpske zastave u Al Vasl kupoli u Dubajiu i intoniranjem himne Srbije počela je svečanost povodom proslave Dana državnosti Srbije 15. februara na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

 

Proslava je počela u centralnoj dvorani izložbe, najvećoj i najlepšoj kružnoj kupoli na svetu, velelepnom Al Vaslu, u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatajane Matić koja je generalna komesarka Srbije na izložbi Ekspo Dubai, kao i visokih zvanica iz Ujedinjenih Arpskih Emirata i Srbije, kao i brojnih gostiju iz celog sveta.

Na otvaranju proslave, posle obraćanja zvaničnika, program će izvesti nacionalni ansanbl Kolo i premijerno će nastupiti Gudačka reprezentacija mladih pod vođstvom violiniste Stefana Milenkovića, sa specijalnim programom za Dan državnosti Srbije.

Srbija danas slavi Dan državnosti - Sretenje u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine i čin proglašenja Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

Proslava u Dubajiu, u organizaciji Privredne komore Srbije i Vlade, biće nastavljena u Paviljonu Srbije, a pratiće je brojni biznis i kulturni događaji, među kojima je i investiciona konferencija.

Obeležavanje praznika će biti kruna svih aktivnosti Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020.

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana i obeležavanja Dana državnosti 15. februara biće organizovana i investiciona konferencija "Serbia Cuntry Busineš Briefing", na kojoj će biti zastupljeni, pre svega, sektori: hrana, poljoprivreda i savremene tehnologije.

Gosti sa svih kontinenata će večeras moći da uživaju u dinamičnim zvucima maestra Petra Marića, osmostrukog prvaka sveta na električnoj harmonici i koncertu filmske muzike "Balkan Film Akustik", koji izvode glumica Jelena Gavrilović i Aleksandra Marković.

Inače, Svetska izložba Ekspo 2020 u Dubajiu, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta.

Srbija se na Svetskoj izložbi Ekspo predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbija stvara, a tema nastupa je nazvana "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

 

 



Naša zemlja je na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, ističu iz PKS, postigla impresivne rezultate, ugostila na svom paviljonu skoro 700.000 posetilaca iz celog sveta i na najbolji mogući način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale.

U okviru poslovnog programa, koji sprovode Vlada Srbije u saradnji sa PKS i Razvojnom agencijom Srbije, do sada se predstavilo više od 1.200 naših privrednika, koji su ostvarili više od 6.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija