• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2022

19:23

SMENJEN HRVATSKI MINISTAR! Plenković zahtevao hitnu sednicu Vlade nakon naređenja o hapšenju!

Balkan

SMENJEN HRVATSKI MINISTAR! Plenković zahtevao hitnu sednicu Vlade nakon naređenja o hapšenju!

Podeli vest

Premijer hrvatske Andrej Plenković razrešio je uhapšenog ministra Darka Horvata

Razrešio ga je na lični zahtev, potvrdio je portparol vlade. Paralelno traje ročište na kojem će se odlučiti o pritvoru za Horvata. USKOK je tražio istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

Jutros je izvršen pretres stana uhapšenog ministra prostornog uređenja i graditeljstva, a on se dovodi u vezu sa višemilionskim nezakonitim subvencijama.

HRT prenosi da je iz Horvatove kuće u Međimurju u Donjoj Dubravi policija u nekoliko navrata iznosila dokumentaciju. Pretresen je i ministrov službeni automobil, kao i njegovo privatno vozilo.

Neposredno posle toga policija je izvela i Horvata i odvezla ga u Zagreb.

Njegov advokat Vladimir Terešak rekao je za HRT da je ministar "formalno uhapšen", te da se tereti za zloupotrebu položaja.

Hrvatski mediji navode da istražitelji proveravaju Horvatovu ulogu u zloupotrebama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac.

Anu Mandac USKOK sumnjiči da je, na molbu Josipe Rimac, bivše gradonačelnica Knina, za zanatlije sređivala subvencije Ministarstva privrede u vreme kada je na njegovom čelu bio Horvat.

Osim Horvata, pod istragom je još nekoliko zvaničnika, među kojima i potpredsednik vlade Boris Milošević, ali i bivši ministar Tomislav Tolušić.

Oni se, prema za sada dostupnim informacijama, sumnjiče i za davanje subvencija i za zapošljavanje preko veze.

Hitno je zakazana sednica Vlade Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
doživotna robija za Rošavog i

pre 2 godine

Kod nas bi morali sve da ih pohapse. Ne bi imalo dovoljno zatvora za sve. Još ih časte novim ministarstvom ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija