• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

27.02.2022

17:52

Napad na Ukrajinu nema veze s “američkim biolaboratorijama” (Ispravka vesti)

Fotoilustracija

Balkan

Napad na Ukrajinu nema veze s “američkim biolaboratorijama” (Ispravka vesti)

Podeli vest

Prvobitna tvrdnja o tome da Vašington pokušava da genetski uništi Ruse preko biolaboratorija koje se nalaze u Ukrajini, koja je bila objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranice Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, koju smo objavili na našem portalu ispostavila se kao netačna. Zbog toga, sledi detaljna ispravka vesti

Napad na Ukrajinu nema veze s “američkim biolaboratorijama” - sledi detaljna ispravka teksta u skladu sa ažuriranjem izvorne informacije.

Sve tvrdnje, koje su se pojavile na stranici ambasade SAD u Sarajevu i pored toga što dolaze iz zvanične Rusije, deo su propagandističkog narativa.

Napominjemo da je deo saopštenja Ambasade Ruske Federacije u BiH, koji smo preneli u prvobitnom članku, neproveren i manipulativan. Svi navodi koji se nalaze u tom saopštenju nisu provereni i treba ih posmatrati s rezervom. Oni su neutemeljeni i ne treba ih prihvatati zdravo za gotovo. Zato smo mi odličili da ih uklonimo iz našeg teksta.

Netačne su tvrdnje ambasade Rusije u BIH da Amerika pokušava da uništi Rusiju na genetskom nivou, kao i tvrdnje da napad na Ukrajinu ima veze s Američkim biolaboratorijama.

Tvrdnje koje proističu iz Ambasade da je denacifikacija cilj je takođe netačna i neproverena.

Dakle, prvobitna tvrdnja o tome da Vašington pokušava da genetski uništi Ruse preko biolaboratorija koje se nalaze u Ukrajini, koja je bila objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranice Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, koju smo objavili na našem portalu ispostavila se kao netačna.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao netačna, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

Sve što su preneli iz ruske ambasade u Bih, kao i to da „SAD nisu 'dokazani prijatelj', već iskusni predator, koji će bez oklevanja prepustiti svoje saveznike njihovoj sudbini ali i oni vezani za postojanje navodnih laboratorija, nakon analize portala Raskrinkavanje.ba, zaključujemo da su tekstovi u kojima se ne nudi nikakvo dodatno objašnjenjeniti niti se iznose bilo kakvi dokazi i kao takvi proglašavamo ih lažnim.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao netačna, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

Zbog prenošenja neutemeljenih činjenica, prvobitni tekst, kao i naslov, je nakon analize portala rakrinkavanje.ba promenjen u skladu sa ažuriranom informacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boby

pre 2 godine

Au ,naslov kakav takav. Ali kad krenuo pročitat ostalo ,suze mi od smijeha krenule. Sprdačina

ratko

pre 2 godine

sve je jasno smrdljiva amerika i britanija sve ovo radi a balije kolko su glupe nasesce na sve to

Pera

pre 2 godine

Amerika je donela rat u SFRJ .. od tada nisu ni odlazili ..

Pera

pre 2 godine

Sjedninjene Američke Države (SAD) su od Drugog Svetskog Rata do danas napali 26 SUVERENIH zemalja, neke čak i više puta, izvršili genocid u Severnoj Americi, nikom ne odgovaraju za zlodela. S druge strane Britanci su napali 203 Suverenih zemalja, izvršili genocid u Australiji, nikom ne odgovaraju. Nemci su izvršeli genocid Jevreja ali i odgovarali su za zlodela. Francuzi su pola Afrike kolonizovali, ubijali na milione, konačno izbačeni iz Indo-Kine, nikada nisu odgovarali za zlodela. Rusija nije napala Napoleona, Rusija nije napala Hitlera izgobila 25 miliona ljudi jer su ih britanci i amerikanci prevarili. Dali ja došlo vreme da se pita ko je šta uradio i dali ja došlo vreme da oni i odgovaraju za ta zlodela ?????? Sada hoće da razapnu Rusiju za sve ono što su oni radili nekažnjeno ???????

Rokii

pre 2 godine

Jasan bosad Ruse smatrao iskrenim ali to su lažovi naj vači .lavrov Putin i ostali govorili da neće ulaziti u Ukrajinu trebali više dokaza .deset puta gori od Amerikanaca.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17