• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2022

13:22 >> 13:33

HITNO! BIH UVELA SANKCIJE RUSIJI, DODIKA NISU NI OBAVESTILI!

Reuters

Balkan

HITNO! BIH UVELA SANKCIJE RUSIJI, DODIKA NISU NI OBAVESTILI!

Podeli vest

Predsedništvo BiH bez obaveštavanja srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika uvelo je sankcije Ruskoj Federaciji

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik napustio je sednicu nakon što su Komšić i Džaferović odbili raspravu o zauzimanju stava Predsedništva BiH o situaciji u Ukrajini.

Dodik je u obraćanju novinarima izjavio da je tražio da BiH zauzme neutralan stav o pitanju Ukrajine, ali su druga dva člana predsjedništva BiH bili protiv toga.

On je istakao da je protiv svih predloženih tačaka dnevnog reda, te najavio i moguće pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa ako druga dva člna Predsedništva zloupotrebe njegovo odsustvo. Dodik je podsetio da je Predsedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, te da o situaciji u Ukrajini jedino Predsedništvo može zauzeti određene stavove.

- To nije ministarstvo, a pogotovo nisu ambasadori, to je podvala koju pokušavaju muslimani ovde u Sarajevu da podvale. Radi se o ciničnom pokušaju da se obezvrede, ponize stavovi i čitav srpski narod. Dakle, apsolutno smešno izgleda pozivanje na jednu izjavu iz 2014. godine, odnosno saopštenje koje nije ni odluka Predsedništva, koje kaže da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, te se zloupotrebljava do mere da se poziva na tu odluku u današnjoj situaciji - rekao je on, prenosi ATV iz Banjaluke.

 

 

Dodik je istakao da je svaki pokušaj da se očuva ustavna struktura BiH danas srušen, te je apsolutno neizvesno na koji način će se moći nastaviti dalje. Dodik je poručio da je protiv rata u svakom slučaju, gdje god se dešavao, ali da BiH treba da ostane neutralna i da se ne priklanja ni ruskoj ni ukrajinskoj strani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
realista

pre 2 godine

RS beskorisna kao i uvek, Milosevic je bio u pravu..

Milan

pre 2 godine

Evo kako Bošnjaci shvataju BiH loveći u mutnom. Ona je njihova preglasavanjem. Srbi treba da uzvrate na ovo diskrimisanje i na gaženje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. Ako treba i Deklaracijom o nezavisnosti.

Slobodan

pre 2 godine

Evo jedan od razloga zašto Rusija ratuje da se ovakve stvari ne bi dešavale.

Stanko

pre 2 godine

Ajd Mile sad zatamburaj Na rusku kartu da vidimo sta ce da bude!

inspektor

pre 2 godine

zar to nije krsenje zakona i ustava biH , a krsenje zakona je kriminal , a kriminal je kriminal a oni koji krse zakon su kriminalci koji moraju da budu izvedeni pred sud , e sad da upadne jugoslavenska policija i vojska da hapsi izmetbegovicevu kriminalnu teroristicku infrastrukturu koja krsi zakon i ustav , onda bi carsijski islamisti kriminalci to nazivali srpska agresija. BiH je ilegalna islamska drzava stvorena na narkodilerskom kriminalu , islamskom teroristickom zlocinu i islamskom nacistickom genocidu nad srpskim narodom .

Dule

pre 2 godine

После оваквог флагрантног кршења устава БиХ од стране хрватског и бошњачког члана председништва Република Српска под хитно треба да покрене процедуру изласка из те наказне творевине.

boca

pre 2 godine

Pa to je dokaz da te niko ništa ne pita.Ako hoćeš da se pitaš moraš da dovedeš Ruse u republiku srpsku i stvar je rešena za stalno.Tako stoje stvari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija