• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

10.03.2022

12:43

DODIK SA BERBOKOVOM! Kako smekšati BRISEL da BIH dobije status kandidata?!

Tanjug/Ap/Armin Durgut

Balkan

DODIK SA BERBOKOVOM! Kako smekšati BRISEL da BIH dobije status kandidata?!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, nakon sastanka s nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, izjavio je da je tražio da briselska administracija "omekša" i da BiH dobije status kandidata.

- Moje je pitanje bilo da li postoji spremnost da se u vreme sukoba u Ukrajini omekša briselska administracija da BiH dobije kandidatski status - izjavio je Dodik, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

On je naveo da je nemačkoj ministarki objasnio da u BiH nema secesionističkih namera. Dodik je kazao kako se radi o značajnom spinu da se stanje u BiH prikaže nestabilnim, što, kako je naveo, nije tačno.

- Treba više podržavati EUFOR-ove procene o sigurnosti, a ne neke zabludne političke propagande koja dolazi najčešće iz Sarajeva - izjavio je on.

Dodik je rekao da se budućnost Evrope ne može graditi na razgradnji nekih država te naveo kako misli na BiH i položaj RS-a u njoj.

- Imamo neku saglasnost da se pod pokroviteljstvom Nemačke izgradi potpuno neutralna pravna analiza o stanju BiH i tome šta je rađeno te da na bazi toga razgovaramo dalje - izjavio je Dodik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

INCIDENT U BOSNI! Ambasador Rusije napustio svečanost!
Planeta

INCIDENT U BOSNI! Ambasador Rusije napustio svečanost!

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov napustio je svečanost povodom 22 godine od proglašenja distrikta Brčko zbog "neprihvatljivih i provokativnih formulacija" šefa delegacije EU u BiH Johana Satlera, koji je govorio i o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini, javila je danas RTRS

09.03.2022

14:09

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija