• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

11.03.2022

11:44

MILANOVIĆ U ŠOKU, KAKO NATO NIJE REGISTROVAO LETELICU?! Dron je doleteo iz Ukrajine, OVO JE OZBILJAN INDICENT! Sat vremena je bio iznad članice Alijanse

Beta

Balkan

MILANOVIĆ U ŠOKU, KAKO NATO NIJE REGISTROVAO LETELICU?! Dron je doleteo iz Ukrajine, OVO JE OZBILJAN INDICENT! Sat vremena je bio iznad članice Alijanse

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti zbog pada bespilotne letelice u Zagrebu koja je na hrvatsku teritoriju doletela iz Mađarske i Rumunije

Podsetimo, sinoć oko 23 sati na zagrebački Jarun pala je bespilotna letelica ruske proizvodnje.

"Znamo kakav je objekt doleteo. Dojavu nismo nikakvu dobili. Objekat je leteo iznad Mađarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru leteo je manje od 7 minuta i srušio se na područje Jarun, srećom bez žrtava. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo. Istraga je u toku, sve detalje želimo utvrditi", rekao je Milanović, prenosi Index.hr.

"Pozivam građane da budu mirni, jer ovakve stvari se u sukobima ovakve vrste mogu dogoditi. Procenjujemo da ovo nije usmereno protiv Hrvatske, to je prvi i drugi utisak. Određene proceduralne stvari moramo preispitati i utvrditi kako je moguće do je ovog došlo a da letelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba", rekao je.

"Gledamo šta se događa u Ukrajini, ali o ovom događaju, kad je u šire središte grada veličine gotovo milion ljudi pala letelica teška šest tona, nisam video da je izvestio bilo ko na CNN-u, BBC-ju i Al Jazeeri... kao da je pala kiša a ne, srećom, nenaoružana bomba", rekao je.

MIlanović je rekao da je predmet ozbiljne istrage kako je moguće da ovo niko nije primetio. Pitanje je da li je Hrvatska s ovim nivoom odbrane mogla išta da napravi. Bilo je vrlo kratko u našem zračnom prostoru. Nazvao sam jutros premijera", rekao je Milanović.

"Činjenice će se utvrđivati. Kako je moguće da jedna nesofisticirana letelica provede više od sati vremena iznad članice NATO-a i da niko to ne primećuje. Uključene su vojne službe u istragu. Kako stvari zasad stoje, letelica je doletela iz prostora Ukrajine, srušila se iznad Zagreba kad je nestala bez goriva", rekao je.

Foto: Tanjug

"Nisam se čuo s Orbanom, Plenković ga je video u Francuskoj. I Mađarska je trebalo da ima podatke u najkraćem mogućem vremenu, a nije se dogodilo ništa", rekao je Milanović.

"Događaj je ozbiljan. Sednica Veća za nacionalnu bezbednost će biti kad se premijer i ja dogovorimo. Brifovan sam pre pola sata. Sednica Veća u formatu koji se koristi kao prilika za fotografiranje nema smisla. Kad me u ovakvom trenutku nazove premijer, kad se čujem s ljudima koji nešto znaju, kad se čujem s gradonačelnikom, to je to. Veće nije operativno telo", rekao je.

"U ovom stranju je naša protivvazdušna odbrana koliko se u nju ulaže. U tom smislu zavisimo od zapadnih saveznika, sve dok ne dobijemo 12 aviona, koji će isto biti beskorisni dok se u njih ne ulože neka sredstva", rekao je.

"I u najboljim okolnostima, ovo je takva izvanredna i nepredviđena situacija da morate zavisiti od o partnera i članica NATO-a, koje nam nisu nesklone, i očito je kod njih došlo do nekog propusta", rekao je.

Milanović ja naglasio da nema potrebe ukrajinskog ambasadora pozivati na razgovor.

"Nema potrebe pozivati ukrajinskog ambasadora na razgovor, tamo je rat i stvari su izvan kontrole. Ne znaam šta bismo dobili time. Samo se nadamo da se to više neće dogoditi. To je letelo 1.000 kilometara", rekao je predsednik.

"Šef NATO-a je tehnička osoba, to smo gledali i u vreme bombardovanaj Srbije, glavni sekretar NATO-a je koordinator, on govori u ime Saveza i često kaže stvari koje nisu koordinisane. Nema smisla prozivati ga. Naučićemo nešto iz ovoga. Nije se dogodilo ništa", rekao je Milanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 2 godine

Toliko vas pouzdano čuvaju a vi dajete tolike pare Briselu a da ne pominjemo što ste dali i gu.....cu pod kiriju i neko će iznenada da vam je raznese

Zmagec

pre 2 godine

Ocito je neko namjerno poslao dron, upitna je namjera.

Zoran

pre 2 godine

Pa mozda se gospodine Milanovicu dron pokusao vratiti odakle je i lansiran?? Malo mi je presmesno da se letelica ne vidi na radaru...tj ne reaguje se! Ili je Nato toliko jadan ili je namerno propusten da se vrati kuci, ali u tom slucaju moglo bi vam doleteti ne daj boze nesto mnogo gore od jednog drona!

Dragovan

pre 2 godine

Posto je Hrvatska zemlja NATO-a, da li ce aktivirati clan 5. protiv Ukrajne i na taj nacin uvuci NATO u Ukrajnu...?!

Nada

pre 2 godine

To je NATO - hahaha ! Vi Rusiji sankcije a oni vama bespilotnu letilicu poslali bez problema ! Dali je i sada Vucic kriv ?

Voja

pre 2 godine

Ne sekirajte se, NATO vas sigurno brani samo šaljite pare i vojnike pa će odbrana biti malo sutra

Solo

pre 2 godine

Izgleda da su ustase dobili poklon od bacuski za previse glasno busanje u prsa sto znaci gadjamo vas pravo u centar a drugi razlog moze da bude da su nesto ustase eksperimentisali i nije im nazalost uspeo Dron-Raketa eksperiment pa sad svaljuju na Madjarsku i kao doleteo Dron iz Ukrajine..Hmm??? Ustase po obicaju lazu i optuzuju tako da od njih nikad neces cuti pravu istinu..Njima je uvek neko drugi kriv ...!!!

natasasa

pre 2 godine

Kako da ga "vide" kada znaju da su ga oni i poslali !?

Sima

pre 2 godine

Nije to slucajno.to je samo opomena od Rusa.sta dalje sledi.videcemo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17