• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.03.2022

19:27

Nije kriv samo NATO, nego i države članice! Milanović i dalje u šoku, revoltiran incidentom u Zagrebu, traži krivca!

Beta

Balkan

Nije kriv samo NATO, nego i države članice! Milanović i dalje u šoku, revoltiran incidentom u Zagrebu, traži krivca!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas, povodom incidenta u kojem je vojni dron lansiran iz Ukrajine pao nedaleko od jednog studentskog doma u Zagrebu, da za to krivica nije samo na NATO već i na njegovim državama članicama.

Dodao je da sada, nije vreme za upiranje prstom u krivce, već za izvlačenje pouke da se to više ne ponovi. Milanović je u stalnom kontaktu s vrhom Oružanih snaga i bezbednosnih službi Hrvatske i u kontinuitetu je informisan o toku istrage i svim novim saznanjima vezanim za pad letelice u četvrtak uveče na zagrebačkom Jarunu, rekli su danas u njegovom kabinetu na pitanje da li je predsednik upoznat sa detaljima istrage o padu drona, javlja Hina.

Što se tiče NATO saveza, čiji je Hrvatska član kao i Mađarska i Rumunija kroz čiji je vazdušni prostor bespilotna letelica prošla, iz Milanovićevog kabineta podsećaju da je svoj stav Milanović izneo u petak na konferenciji za novinare, ali ističu da se krivca ne može tražiti samo u NATO već i kod država članica.

„Ne može se tražiti krivca samo u NATO, odgovornost je i na državama članicama iznad kojih je letelica prošla bez njihove reakcije. Ali nije vreme za upiranje prstom u bilo koga, važnije je da iz ovog događaja izvučemo pouku i da se to više ne ponovi“, navode iz kabineta predsednika Hrvatske.

Milanović je u petak upitao kako je moguće da jedna nesofisticirana letelica provede skoro jedan sat na teritoriji članice NATO, a da to niko ne vidi.
Istakao je i da je taj događaj stvar zajedničke komande NATO u Španiji, koja bi sve podatke trebalo da ima u najkraćem mogućem vremenu i da reaguje.

Foto: Beta

U četvrtak uveče je u glavni hrvatski grad, pored Studentskog doma „Stjepan Radić“' u kojem boravi 4.500 studenata, pala vojna bespilotna letelica „Tupoljev Tu-141 Striž“, proizvedena još u vreme SSSR-a i teška nekoliko tona.

Reč je o nekadašnjem dronu Crvene armije, od kojih je njih nekoliko posle raspada SSSR-a ostalo u Ukrajini i koje su ukrajinske vazdušne snage 2014. godine, nakon početka ratnih sukoba u istočnim pokrajnama Donjeck i Lugansk, revitalizovale kako bi mogle da ih koriste u sukobu sa proruskim snagama.

Dron je lansiran iz Ukrajine gde je u toku oružani sukob ukrajinskih i ruskih snaga.
Ukrajina je jedini poznati trenutni operater Tu-141, ali za sada nema potvrde o tome ko je lansirao letelicu koja je pala u Zagrebu, prenosi Tanjug.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lajoš

pre 2 godine

Vidiš Milanovići,kako bi ti sad dobrodošli pištolji na vodu

Pera

pre 2 godine

UUUUf, kako bi bilo lepo optužiti Srbiju i Vučića !!!!!! Interesantno, kad se dogodi zemljotres, Vučić je kriv, kako to da sada dron dolazi iz Madjarske a ne iz Srbije, a Milanović bi tako žarko želeo da napadne Srbiju, jadnik je sav u šoku, trese se od šoka, ali bato, nema sreće ni ovoga puta. Na kraju će da ispadne da je dron poleteo iz Italije, izvršio zadatak i nestalo mu goriva pre nego je stigao kući u Italiju. Dogadja se. Jaki smrad što se osećao dugo, nije ništa drugo do potpuno samouništenje svih osetljivih delova, snimaka i opreme. To je eksplodiralo.

sledeća vest

Vesti

TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!
Live TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!

Kabinet srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović uputio je urgentan dopis ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja odobre dolazak i prelet helikoptera MUP Srbije da bi pomogao u gašenju požara na području opštine Gacko, te da tako pokaže odgovornost prema ljudskim životima. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i analitičar i politikolog Ljuan Koko.

17.07.2024

12:34

Strašno je to što pripadnica tajne službe nije umela da vrati pištolj u futrolu! Nemoguće je da Ukrajinci izvrše atentat na Putina! (VIDEO)
Live TV

Strašno je to što pripadnica tajne službe nije umela da vrati pištolj u futrolu! Nemoguće je da Ukrajinci izvrše atentat na Putina! (VIDEO)

Kandidat za predsednika Amerike Donald Tramp nedavno je bio meta atentata koji je, pukom srećom, preživeo bez težih povreda. Da li je moguće da sličan napad zadesi i ruskog predsednika Vladimira Putina? Odgovor na ovo pitanje davala je Marina Galogaža, predsednica Udruženja sunarodnika Rusije, tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

17.07.2024

10:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!
Fudbal

Sprema se bomba! Gigant spremio 20 miliona evra za Srbina!

Italijanski velikan Milan blizu je dogovora sa Strahinjom Pavlovićem (23), ali on po svemu sudeći neće biti jedini Srbin koji stiže na "San Siro", pošto je slavni klub započeo pregovore sa Udinezeom oko transfera Lazara Samardžića (22)!

17.07.2024

13:52

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija