• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

15.03.2022

10:21

Crna Gora još uvek nije donela odluku o RESTRIKTIVNIM MERAMA prema Rusiji!

Tanjug/Miloš Milivojević

Balkan

Crna Gora još uvek nije donela odluku o RESTRIKTIVNIM MERAMA prema Rusiji!

Podeli vest

Iako se Crna Gora deklarativno pridružila svim restriktivnim merama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija koje je EU usvojila protiv Rusije, izvršna vlast u tehničkom mandatu još nije donela odluku, jer za njeno donošenje nema većinu, pišu podgoričke Vijesti

Restriktivne mere objavljene na sajtu vlade 1. marta kao stav Ministarstva spoljnih poslova, ali je Zakonom o međunarodnim restriktivnim merama propisano da MVP utvrđuje predlog, koji vlada mora zvanično da potvrdi kako bi se mere primenjivale.

Nedostatak podrške za usvajanje odluke razlog je zbog koga se na poslednje dve sednice nije našao predlog odluke, piše podgorički dnevnik.

Premijer Zdravko Krivokapić bi, prema saznanjima lista, podržao odluku, ali je odlučio da se ona ne uvrštava u dnevni red jer je dvoje ministara uzdržano a četvoro protiv.

Vlada ukupno ima 12 resora (premijer i v. d. ministra pravde), što znači da joj za odluku treba sedam glasova.

Činjenicu da Crna Gora još nije donela odluku o restriktivnim merama prema Rusiji kritikovali su juče specijalni izaslanik američkog predsednika Gabrijel Eskobar i otpravnica poslova ukrajinske Ambasade u Podgorici Natalija Fijalka.

BONUS VIDEO:

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija