• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

15.03.2022

12:54

Oglasila se AMBASADA SAD U CRNOJ GORI, ima poruku za SPC i mitropolita Joanikija!

Balkan

Oglasila se AMBASADA SAD U CRNOJ GORI, ima poruku za SPC i mitropolita Joanikija!

Podeli vest

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori pozvala je sve društvene lidere, uključujući čelnike Srpske pravoslavne crkve, da stanu u odbranu hrabrog naroda Ukrajine koji je, kako se navodi, žrtva nemilosrdnog ubijanja čiji je jedini cilj da predsednik Rusije Vladimir Putin ostvari svoje geostrateške ciljeve

To je iz Ambasade saopšteno na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) povodom izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija "da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

U odgovoru Ambasade se navodi i da predsednik Putin snosi potpunu odgovornost za, kako navode, "nemoralan, neopravdan i ničim izazvan napad na narod Ukrajine".

- Znajući za šta je predsednik Putin sposoban, vreme je da Crna Gora udvostruči napore u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kako bi obezbedila svoju budućnost - prosperitetne, demokratske evropske države - naveli su iz Ambasade SAD.

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Joanikije je 13. marta izjavio da su "događaji u Ukrajini posledice bezbožništva", i da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

- Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina - stakao je Joanikije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

A jel to "rekao ambasador Amerike" i sada se očekuje da se svi utrkuju u pružanju podrške Ukrajini...

zora

pre 2 godine

Sad ce Ambasadori poceti da komanduju i crkvi. Ameri su veliki pratikanti. Pred Bozic i Vaskrs bombarduju da pobiju sto vise ljudi, ONDA SE PRESVUKU PA SA PORODICOM ODU U CRKVU I PEVAJU PESME ZA BOZIJI OPROSTAJ. DAVOLI u ljudskom obliku.

Pera

pre 2 godine

Zabranjeno je i nevaspitano mesanje u stvari druge zemlje. USA bira svakakve diletante da je predstavlja u svetu. Cekamo nekog komicara pa i to da resimo ..

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija