• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rs.sputniknews.com

16.03.2022

21:55

AMERI POSLALI ZAGREBU DVA "F-16" DA IM ČUVA NEBO OD DRONOVA! Kad već Hrvati ne mogu da se zaštite sami, tu je pomoć "velikog brata"!

Balkan

AMERI POSLALI ZAGREBU DVA "F-16" DA IM ČUVA NEBO OD DRONOVA! Kad već Hrvati ne mogu da se zaštite sami, tu je pomoć "velikog brata"!

Podeli vest

Dva borbena aviona F-16 raspoređena su u hrvatskoj avio-bazi Pleso da bi zajedno sa hrvatskim saveznicima izveli borbenu vežbu dajući podršku kolektivnoj odbrani NATO-a u jugoistočnoj Evropi, saopštile su američke snage smeštene u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj

U ponedeljak je hrvatski premijer Andrej Plenković najavio dolazak u Hrvatsku dva američka aviona F-16, punog naziva General Dynamics F-16 Fighting Falcon, koji će „boraviti nekoliko dana kako bi pružili podršku bezbednosti Hrvatske“, dodavši da sigurno neće ostati „parkirani“.

Prema saopštenju koje prenosi američka ambasada u Zagrebu, komanda Američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropi i vazdušnih snaga za Afriku (USAFE-AFAFRICA) koriste brze i okretne snage i strateške sposobnosti da bi zajedno sa saveznicima i partnerima odgovorili na pretnje ili agresiju.

- Naši trajni savezi i partnerstva širom evropskih i afričkih poprišta omogućuju našim sposobnim pilotima da izvrše našu misiju kao dinamična koaliciona sila, saopštio je komandant USAFE-AFAFRICA, general DŽef Harigien.

Poručio je da usmeravanje „strateških sposobnosti iz bilo kojih isturenih lokacija stvara otpornu, žilavu silu, spremnu da se brzo i bilo gde suprotstavi agresiji“. Izvršavajući takve operacije u Hrvatskoj, američko ratno vazduhoplovstvo gradi partnerske sposobnosti širom jugoistočne Evrope i Sredozemnog mora, dodaje se u saopštenju, preneo je „Jutarnji list“.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija