• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

18.03.2022

20:56

Osman Osmanović osuđen za zločine nad Srbima u BiH 1992. godine!

Balkan

Osman Osmanović osuđen za zločine nad Srbima u BiH 1992. godine!

Podeli vest

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je osudilo na pet godina zatvora bivšeg pripadnika Armije BIH Osmana Osmanovića zbog ratnog zločina nad civilima i zarobljenicima 1992. godine u logoru Rasadnik u Gornjem Rahiću na području Brčkog

Njemu je danas nakon izricanja presude produžen pritvor u kojem je od hapšenja u novembru 2019. godine, rečeno je Tanjugu u sudu.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo za ratne zločine i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Tužilaštvo tereti Osmanovića da je sa više pripadnika svoje jedinice nanosio telesne povrede, mučio, zlostavljao i zastrašivao civile i zarobljene pripadnike Vojske Republike Srpske (VRS).



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"U BiH NEMA AKUTNE RATNE OPASNOSTI"
Balkan

"U BiH NEMA AKUTNE RATNE OPASNOSTI"

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje, izjavio je danas da u BiH neće biti rata i da snage EUFOR-a u ovoj državi nisu razlog za strah već da ulivaju sigurnost

18.03.2022

12:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija