• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS/N. K.

20.03.2022

17:58

SRPSKA ĆE PROGLASITI OTCEPLENJE 28. JUNA, ILI VEĆ 23. MARTA? London iskoristio Zagreb i pod oznakom "hitno i strogo pov" digao Zapad na noge! ČEMU OVAKVA LAŽ?! STIDITE LI SE VI IČEG?!

Balkan

SRPSKA ĆE PROGLASITI OTCEPLENJE 28. JUNA, ILI VEĆ 23. MARTA? London iskoristio Zagreb i pod oznakom "hitno i strogo pov" digao Zapad na noge! ČEMU OVAKVA LAŽ?! STIDITE LI SE VI IČEG?!

Podeli vest

Ova alarmantna glasina, proširena je u diplomatskom koru Hrvatske i BiH, a verovatno i u ostalim ex yu republikama.

"Kada to sa oznakom "hitno i strogo pov."  iz zapadnih ambasada stacioniranih na sedam lokacija bivše Jugoslavije ova informacija dođe do njihovih vlada, ostaviće se utisak da se priče poklapaju i da njihove vlade moraju hitno reagovati Postoji neposredna opasnost od raspada BiH! Neizbežno je prelivanje konflikta na okruženje! Ugroženi su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu"... 

I bla, bla, bla. Alarmiraće Vašington, Brisel, London, Berlin, odakle je glasina verovatno i odaslata, da preventivno izvrše pritisak na Srpsku (sankcije, izolacija, zabrane, smene i l.) kako bi zaustavili Dodika i spasili Bosnu.

Secesija se dakle podrazumeva kao već zakazana.  Jedino je sporan datum. Dakle, treba delovati brzo i snažno.

U verziji za inostrane diplomate u Hrvatskoj, Srpska će preduzeti konkretne akcije za Vidovdan 28. 06, kad će policija uz 180.000 lovaca, stati na entitetske granice, i na čelu sa Dodikom krenuti u akciju.

Zaboravili su da dodaju i vatrogasce, poštare, bolničare, železničare, vozače GSP, inkasante i ostale uniformisane pripadnike javnih služni koji su za policajcima marširali kroz Banjaluku na proslavi 9. januara i salutirali vrhovnoj komandantici  Željki Cvijanović.

U verziji iste priče za Sarajevo, nema Udurženja lovaca, a za datum secesije uzima se 23. mart, kada će Dodik podići barikade na entitetskoj liniji.

Barikade bi veterane Zelenih beretki trebalo da podsete na one koje je srpska strana postavila u Sarajevu sutradan pošto je jedan od njih ubio Nikolu Gardovića u koloni srpskih svatova pred Starom pravoslavnom crkvom.

Da bi ova fantazmagorija u obe verzije dobila na ozbiljnosti, spominje se telefonski razgovor Dodik-Lavrov u kome je za „ranije pripremljenu akciju" Putin potvrdio termin.

Elem, pravi se negativni transfer sa „zloćudnog Putina" na „zločestog" Dodika, sa velikog Rusa na „malog Rusa", sa države Ukrajine koja nestaje na Bosnu koja nikada država nije ni postala.

Srećom, to su sve prisluškivali čestiti zapadni borci za istinu i pravdu u Iraku, Libiji, Siriji i ostalim delovima planete, te moraju da drže na oku i uhu i prijatelje koliko i neprijatelje.

Što je najvažnije „info strogo pov." ne potiče iz kuhinje šarlatanskog MIP BiH odnosno ministrice Turković koju ne bendaju ni njeni diplomatski službenici.

PUTINOVIH 10 KORAKA ZA ODBRANU I OPORAVAK RUSIJE! Zapad je neke od ovih mera očekivao, ali veći deo ga je žestoko "udario po džepu"!

Autorstvo i distribucija, osnovano ili ne, pripisuju se britanskim ambasadama u Zagrebu, Sarajevu i regionu, pa sve treba uzeti za ozbiljno.

Pošto se samoisključilo iz evropskih poslova, Ujedinjeno Kraljevstvo se koncentrisalo na zemlje van EU i van NATO, konkretno na BiH i Srbiju, gde praktično zamenjuje prezauzete SAD i obuzdava Nemačku da se ne razmaše.

Foto: Fotoilustracija/Printskrin/Tanjug

Uostalom, sa te adrese obično dobro obavešteni Dejan Jović je neposredno nakon Bregzita izjavio da će „prema nekim novim studijama, UK svoj strateški interes u Evropi graditi na prostoru izvan EU, od Balkana do Ukrajine, pa ne čudi što su toliko aktivni baš u BiH. Nedavno su samoinicijativno uvećali prisustvo SAS-ovaca u EUFOR-u, poslali su, takođe nepozvanog, specijalca i obavještajca generala Piča.

Sa kolonijalnim iskustvom i poznavanjem lokalnog terena, oni su majstori za takve „montaže i atrakcije".

U priču se uključio i Gardijan, specijalizovan za ovakve smicalice, u kome je objavljena izjava Šefika Džaferovića: „Dodikovo ponašanje ohrabruje Rusija koja želi pokazati da još može destabilizovati meko okruženje EU i NATO".

E, tu sa Šefikom konstrukcija već počinje da se klima, jer formulaciju „destabilizirati meko okruženje…" on nije mogao da smisli sam. Ali, ima i krupnih nelogičnosti. Secesija se proglašava u Skupštini, uz prethodni referendum, ili samo rezolucijom velike većine poslanika, a ne mobilizacijom lovačkih udruženja.

Angažovanje bilo kakve naoružane formacije na entitetskoj granici bilo bi smislenije na bošnjačkoj strani, jer BiH u cjelini tretira kao ekskluzivno svoju zemlju. Srpsku smatra „privremeno okupiranom teritorijom", preti da će „otcepljenje sprečiti silom".

Što se pak tiče Dodikovog telefonskog razgovora sa Lavrovom i potvrde dogovora sa Putinom, promućurniji analitičar bi prije protumačio kao njegovu provokaciju da malo „protrese gaće" komšijama i strancima koji su se beli osilili u BiH i to baš kad im vrijeme više nije.

KADIROV ĆE NJIME U KIJEV! ČEČENI ZAPLENILI KOMANDNO VOZILO UKRAJINCA, hoće li ga i kako dočekati Zelenski?!

Srbi danas imaju naklonost prostranijeg i mnogoljudnijeg dela međunarodne zajednice. A posle 16 godina na vlasti Dodik je naučio barem toliko da mu je i kućni klozet natrpan prisluškivačima bar pet-šest obaveštajnih službi.

Iako rat u Ukrajini, kako reče srpski član Predsjedništva BiH, nema nikakve veze sa BiH, moglo bi se reći naći analogija u jednakom odnosu Amerikanaca prema Bošnjacima i prema Ukrajincima.

One prve su još dok su bili jedina supersila gurnuli u rat sa jačim protivnicima, a kada su bili pred kapitulacijom pomogli su mirovnim sporazumom kojim su dobili pola od polovine BiH, odnosno manje nego što su im komšije nudile bez ispaljenog metka.

Ove druge su već u fazi rapidnog opadanja moći gurnuli u unapred izgubljen rat protiv Rusije, a sada kažu da ne mogu da im pomognu sem u oružju da bi valjda što duže i što više stradali.

Najnovija epizoda igre bez granica u BiH svodi se na to da će Hrvati dobiti izbornu jedinicu i Srbi vratiti nekoliko nadležnosti, a Zapad će za hator Bošnjacima sprečiti obnovu Herceg-Bosne i secesiju, što ovi nisu ni tražili ni nameravali, a kamoli preduzimali.

Kao što su vraćanje nadležnosti hokus-pokus pretvorili u pripreme za otcepljenje, tako će u sledećem koraku otcepljenje pretvoriti u planiranje agresije na bošnjački dio Federacije.

SAD, UK, EU će tako „sprečiti" nešto što niko nije ni planirao da učini. I to dupliranjem kontingenta EUFOR na granicama BiH, a sve kako bi „dobri Bošnjani" mirno spavali i snivali o evroatlantskim integracijama koje samo što nisu.

Foto: Fotoilustracija

No, nije da Bošnjaci i sami ne participiraju na nivou „opštenarodne odbrane i društvene samozaštite".

Dok se Britanci nadmeću sa Nemcima kome će Amerikanci poveriti dalje kaznene mere protiv Srpske, njenog rukovodstva i Dodika, Bošnjaci prave sanitarni koridor prema Srbiji.

Mudri vođa Bakir odavno je rekao da „Bosni sve zlo dolazi iz Beograda", a to se posebno odnosi na sveštenike SPC koji legalno dolaze iz beogradske patrijaršije u lokalne parohije i maligno činodejstvuju na obe obale Drine. Odnedavno je otkriven još jedan subverzivni esnaf, a to su profesori koji švrljaju tamo-amo preko granične rijeke u okviru saradnje Beogradskog univerziteta sa univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a u okviru specijalnih i paralelnih veza Srpske i Srbije, koje su definisane i garantovane Dejtonskim sporazumom.

Prvi od takvih, prof. dr Miloš Ković, onomad je zaustavljen na granici na Drini. Da li u koordinaciji sa drugosrbijancima, koji mu na katedri u Beogradu koče izbor za redovnog profesora, ili sa Milom Đukanovićem, koji je njegovom kolegi Čedi Antiću bio zabranio pristup u Crnu Goru.

PANIKA KOD KOMŠIJA! Razgrabili ulje, rafovi prazni, kupuju i po 40 litara odjednom!

I Čedo i Miloš su profesori istorije, jedne maligne nacionalne discipline koja je ustanovila da su Crnogorci mahom istovremeno i Srbi i da su Bošnjci potomci islamizovanih pravoslavaca. Elem, da i tamo i ovamo  živi isti narod koji tvori jedan Srpski svet.

U pravu je granična služba BiH, kada u obrazloženju sankcije za Kovića piše da njegova predavanja ugrožavaju suverenitet i integritet države. Zaista, da u BiH žive sve sami Bošnjani, ili Bosanci, najbolje - Bošnjaci, onda bi BiH bila jedinstvena, a ne iznutra podeljena. Ali, eto, po belaju, nije tako, pa opstaje zahvaljujući protektoratu.

Da bošnjačka ONO i DSZ nije bila budna, nedavno bi se u posetu Andrićgradu provukao Prilepin, u svijetu najprevođeniji savremeni ruski pisac, i eto ti ruske agresije na Bosnu prije nego što je počela u Ukrajini.

Sada bi se opet prošvercovao Ković i u pauzi između predavanja okačio o rame lovačku pušku, učlanio se u Udruženje lovaca RS, koje sprema barikade na obližnjoj entitetskoj granici na Vracama.

Ovo sa Kovićem je dokaz da Bošnjaci revnosno slede kolektivni Zapad.

Brisel je zabranio Kusturici da diriguje vojnim orkestrom u Rusiji, Sarajevo Koviću da predaje u Srpskoj.

Neka se pripreme svi koji vole da jedu rusku salatu i blagovremeno pređu na francusku salatu. Sličnog je ukusa, a zašto da rizikuju.

Šta bi tek snašlo Milorada Dodika, koji ponavlja kako je „Srpska zagledana u Srbiju" i  kako „srpski narod vekovima sanja o ujedinjenje sa maticom", da ga prilikom čestih putovanja u Beograd, odnosno natrag, ne štiti državljanstvo i imunitet kolektivnog šefa BiH.

No ni to mu nije bila dovoljna zaštita da se i u ovoj priči ne nađe kao prvooptuženi komandir vatrogasaca, poštara, saobraćajaca, te ostalih secesionista.

LEGIJA STRANACA U GOLEMOM PROBLEMU! Hrvat iz Ukrajine otkrio platu boraca, "Potpisali ste i nećete moći da skočite kući...", najstroži ugovor Francuzima!

Profesor Ković je valjda viđen kao delegat Vrhovnog štaba iz matice.

No, kraju šala! Na ovu tragikomičnu budalaštinu muslimanskog Sarajeva, oslonjenu na providnu inostranu podvalu, treba reagovati proširenjem liste ustavnih nadležnosti koje Srpska treba da vrati u skladu sa izvornim Dejtonskim sporazumom. Uz pravosuđe, poreze, obaveštajnu službu i vojsku, valja dopisati i granične prelaze.

Foto: Beta/Fotoilustracija

Po slovu Ustava ili Aneksa 4, Srpska je nadležna za delove granice BiH koji se nalaze na njenoj entitetskoj teritoriji. U početku je i bilo tako dok i to nije oteto.

Uostalom, Srpska je zadržala policiju i kada vrati vojsku kolege iz Federacije biće čisti višak koji zauzima radna mesta.

Posle toga Srpska - čak i da je zaista radila na secesiji, mogla da je otkaže, a OHR i EUFOR na čelu sa generalom Pičom da odu svojoj kući.

Bonus video!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
inspektor

pre 2 godine

zar nisu u UN nacijama rekli da je Nato pocinio zlocin i protivpravnu agresiju na Jugoslaviju i da su sve Nato drzave na balkanu kriminalne nacisticke partnerske tvorevine stvorene zlocinom , krsenjem medjunarodnog zakona i agresijom , a zatim na drugoj strani da je proglasenje nezavisnosti Republike Srpske u skladu sa medjunarodnim pravom , evropskim vrednostima i u skladu sa rezolucijom 1244 .

vucicu vodiš srbiju u propast

pre 2 godine

Dolazi vrijeme kada ce nato opet bombardirati zlocince srbe genocidaše

Predragm

pre 2 godine

A vi se pravite kao ne znate da Dodik sa Putinom jos ranije je planirao otcepljenje. Pa ako Vucic nece da se prikljuci zamenice ga Vulin ili Dacic. Ja sam jos pre 6 meseci pisao da se spremite za rat i na celu kolone da bude Vucicev sin i Seseljevi sinovi, i sinovi vlasnika novina i televizija.

SOLANA

pre 2 godine

KOLKO JE RUZAN OVAJ DODIK, SAMO JE VUCIC RUZNIJI OD NJEGA

Spasko

pre 2 godine

britansko ujedinjeno robovlasnicko oligarhijsko kraljevstvo je rimskosolomonska imperijalna vatikanska agencija i komandni centar nacizma i terorizma , sve monarhije su rimskosolomonske agencije postavljene da pljackaju radnicku klasu i teritorije ,m resurse i upravljaju porobljenim narodima , naprimer svoju rimskosolomonsku krunu na zastavu porobljene Srbije je postavio okupator NATO u suradnji sa nacistima i teoristima , i kao rimskosolomonski upravnik porobljene srbije engleski agent Kuracdjordjewitz je dostavljen sa engleskog rimskosolomonskog pedofilskog nacistickog dvorca da pljacka srposku zemlju za interese genetski prioritetne engleske monarhije i nacistickog rimskoimperijalnog Vatikana a da im srpska deca budu dvorske sluge . Prvi i drugi svetski rat bas kao i nadolazeci treci svetski je ustvari jedan te isti rat izmedju porobljene sirotinje i radnika robova protiv kriminalne rimskosolomonske imperijalne ujedinjene robovlasnicke burzoazije i njihove umisljene klasnodiskriminativne genetski prioritetne monarhisticke nacisticke teroristicke oligarhije . Okupator je postavio svoju robovlasnicku krunu na srpsku zastavu , kruna se nalazi na nacistickoj sahovnici i saudisjka kruna vlada Bosnom , robovlasnicka leopoldijansko habsburska nacisticka kruna vlada brizelom , holandska nacisticka kruna vlada medjunarodnim sudom pravde , a norveska i svedska nacisticka kruna dodeljuje sama sebi nobelove nagrade za zlocine , pljacke i kriminal koji pocine sirom sveta . Zamislite kako su zabrinuti za ukrajinu i za borbe protiv radnickih socijalistickih i komunistickih zemalja jednakosti , a uopste ih nije briga za ljudska prava i pricaju o klimatskim promenama za vreme dok rimskosolomonska saudijska monarhija vrsi diktaturu igenocid u Jemenu bas kao sto je i najveci svetski zlocinac brizelski kralj Leopold vrsio genocid u Kongu , bas kao so su engleska i vatikan vrsili genocide u Kanadi . Rimskosolomonske imperijalne monarhije sire svoju rimsku imperiju i vrse genocid u Ukrajini i Srbiji . Monarhija je okupatorska rimskosolomonska nacisticka agencija , klasnodiskriminativna genetski prioritetna nacisticka kruna i kraljevina su nametnute i uopste nisu simbol Srbije niti operativni sistem srpskog naroda . Ujedinjeni rimskosolomonski robovlasnici monarhisti zele da uspostave globalnu vlast kroz orvelijansku korona diktaturu , njihove potplacene monarhisticke marionete ustase i cetnici su sve vreme suradjivali sa vatikanskim nacistima i serijatskim teroristima jer su svi ista agencija koja je sinhronizovano radila protiv radnickok ekonomije Jugoslavije i protiv interesa srpskog naroda . Sta mislite , zasto se glavni ratni brod danas u norveskoj na vojnim Nato vezbama zove Princ od Welsa a svi znamo da je engleksa kraljica uslikana kako pozdravlja sa hajl hitler i da je njegov sin princ haro uslikan u nacistickoj unifomi i da svi svi oni u rodbinskim odnosima sa kuracdjordjewitzem na dedinju . nacisti i teroristi su privatna vojska ujedinjenih rimskosolomonskih robovlasnickih monarhija koje kriminalno stampaju novac i uz pomoc nacizma i terorizma uspostavljaju svoju diktaturu i vlast nad porobljenom teritorijama i radnickom klasom.

Zagor

pre 2 godine

Znači došlo vrijeme za brisanje Male Putinove tvorevine i gubernije zasnovane na genocidu,a nakon toga na red dolazi i malo veća Putinova gubernija-srbija!!! Ne znam šta su svetosavci mislili???U srcu Europe promovisati agresorsku politiku Putina i biti njegova ispostava duboko u pozadini NATO sfere??? To su mogli očekivati samo debili! Kako god...manji BiH entitet sa zlom došao sa zlom i odlazi!

Zagor

pre 2 godine

Daj Bože!!! EUFOR u Brčkom i na sjeveroistoku,na granici sa srbijom!!! Dajte da to završimo medjusobom u BiH jednom zauvijek i da se krene dalje!!! Pretrpjeli su jednom tzv.rsk,pretrpjeli su Kosovo,pretrpjeti će i manji BiH entitet!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija