• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

03.04.2022

20:53

SRBI U CRNOJ GORI NA NOGAMA, NEONACISTIČKI SIMBOLI U CENTRU PODGORICE KAO PODRŠKA KIJEVU! Ko je dozvolio orgijanje nacista ulicama...

Printskrin video

Balkan

SRBI U CRNOJ GORI NA NOGAMA, NEONACISTIČKI SIMBOLI U CENTRU PODGORICE KAO PODRŠKA KIJEVU! Ko je dozvolio orgijanje nacista ulicama...

Podeli vest

Podgoričanin Vlado Vuković podneo je krivičnu prijavu zbog simbola koji je na ukrajinskoj zastavi danas kroz čitav Glavni grad Crne Gore, nosila grupa ljudi koji su protestovali zbog sukoba u Ukrajini

Vuković ističe da je kod njega osećaj uznemirenosti izazvalo to što se na toj zastavi, koja je nošena na čelu kolone, nalazila i iscrtana stisnuta pesnica u crnoj, crvenoj i bijeloj boji, što je obeležje neonacističke organizacije iz Ukrajine koju predvode Andrej Tarasenko i Dmitrij Jaroš.

Vuković ističe da je prijavu podneo protiv organizatora skupa , kao i lica koja su dozvolila skup. A za sve krivi ukrajinskog konzula Mihaila Šmatova.

- Nije mi jasno ko je odobrio navedeni skup i tražim od policijskih službenika da utvrde tu činjenicu kao i odgovornost tih osoba - piše u Vukovićevoj prijavi.

POTOMCI ĆE OVO PAMTITI! SRBIJA JE REKLA NE ZAPADNOJ DIKTATURI! Pokazala je po ko zna koji put da je SVOJA, SLOBODNA I NEZAVISNA!

On je istakao u prijavi da se „oseća poniženo kao građanin Crne Gore, a nebezbedno kao građanin Podgorice zbog otvorenog neonacizma koji se demonstrira ulicama Glavnog grada u kome živi, zbog odsustva reakcije države, ali i sugrađana".

Vuković je za Sputnjik kazao da nekoliko policajaca i bezbednjaka koji su sa njim razgovarali danas, nisu znali koju simboliku šalje stisnuta pesnica na kraju ukrajinske zastave.

 

 

On očekuje da će ga nadležni organi Crne Gore informisati šta su preduzeli povodom ovog slučaja. Ukazuje da je taj neonacistički simbol nošen ulicama Podgorice i pored institucija države Crne Gore, a da niko nije reagovao.

EVROPA PUKLA KAO ZVEČKA, PUTIN IM UVEO RUBLJU! Oni se kao malo bunili, pa odreda PRIHVATILI RUSKU VALUTU! Šta reći, toliko o moći i jedinstvu EU!

Ukrajinski konzul Mihail Šmatov izazvao je i buru negativnih reakcija kada je tražio osudu crnogorskog novinara Igora Damjanovića koji izveštava sa ratišta u Ukrajini. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija