• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/večernji.hr

20.04.2022

14:53

Plenković o MIlanoviću: Štetu koju je onaj karijes s Pantovčaka napravio za Hrvate u BiH neće isprati ni mostarske kiše!

Balkan

Plenković o MIlanoviću: Štetu koju je onaj karijes s Pantovčaka napravio za Hrvate u BiH neće isprati ni mostarske kiše!

Podeli vest

Mi trpimo štetočinu koja zastupa proruske stavove već mesecima, Ukrajince naziva korumpiranim, a vaš je glavni partner i sponzor, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković reagujući na prozivke koje je na njegov račun danas ranije uputio predsednik Hrvatske Zoran Milanović

 

Nezavisni poslanik Hrvoje Zekanović danas je na sednici Sabora, na kojoj su postavljana pitanja predsedniku vlade Andreju Plenkoviću, raspravu započeo temom pomilovanja hrvatskih generala Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, o čemu je danas govorio predsednik Hrvatske Zoran Milanović, i Milanovića rekao da je ''glasnogovornik Kremlja''. 

– HDZ je protiv, to smo rekli vrlo jasno. Smatramo da ovakva inicijativa treba da potekne od onih koji su za to nadležni. Neki dan je ova propala ekipa u Splitu odvela Splićane na izbore, govorili su o aluziji o smokvinom listu. Ovo ovde je krošnja s listovima na štetu onih koji su potpisali apel i mislićšuti celo vreme. I krošnja s listovima i nepotrebno uvlačenje heroja Domovinskoga rata u temu koja će izazvati podele. Očito je to orkestar u kojem se prave nevešti, no Hrvatska je videla puno takvih orkestara – komentarisao je Plenković.

Podsetio je kako je predsednik Republike Zoran Milanović u predsedničkoj kampanji govorio da neće koristiti institut pomilovanja, navevši kako na 275 zahteva koje je Ministarstvo pravosuđa prosledilo Milanoviću on nije odgovorio ni na jedan. 

– Ova opaska o glasnogovorniku Kremlja vrlo je zanimljiva – mi smo jedina članica koja ima Nacionalno veće za sigurnost, a u 55 dana nismo se sastali. Pitanje je i hoće li ga biti, nama kao Vladi ne treba, mi smo svoje odluke doneli. Oni koji čine štetu, neka se zapitaju jesu li za to dobili mandat – dodao je Plenković, na što je Zekanović odgovorio da možda ''ne bi bilo Domovinskog rata da nije bilo Perkovića i Mustača''. 

Pitanje o pomilovanjima, rekonstrukciji Vlade i obnovi od potresa postavila je Sandra Benčić (Možemo!).

– Upravo ste vi odgovorni što ste izgradili ukupno nula zamenskih kuća. Nakon dve godine, da ste pozvali Grunfa iz Alana Forda, više biste sagradili – komentarisala je Benčić te pozvala premijera na ostavku, na šta je odgovorio Plenković:   

– Moram priznati da ne znam pratite li vi medije, što mi imamo s Perkovićem i Mustačem? Gledajte na Pantovčak, tamo je orkestar koji podržavate. Ovakvo besramno izvrtanje teza samo je vaše. Možete vi tu pevati još dve godine, ali nećete vidjeti vanredne izbore. Pogledajte sve izazove koje smo imali, na nogama smo. Šta ste vi napravili za Zagreb? Koji je vaš rezime? Imate više od 100 miliona evra u sefu, ministri su morali ići tamo da bi vam crtali. Nemojte se smejati. Što ste vi učinili za neka sredstva koja su stigla? Ništa. Te vaše teze o Perkoviću i Mustaču su smiješne.

Nino Raspudić napao je Plenkovića, govoreći mu da mu preti rekonstrukcija Vlade, a da je pre dva meseca kazao kako nijedan ministar neće otići iz Vlade.

Dotaknuo se i izbornog zakona u BiH te upitao kakvo je stanje u tom pogledu. 

- Što se tiče vaših pesničkih aluzija, tačno je - da nije bilo aktivnosti DORH-a, ne bi bilo rekonstrukcije. Međutim, ja ne mogu odgovarati za stvari koje ljudi rade, a za koje mi ne kažu. Međutim, postoji načelo prezumpcije nevinosti, a vi biste se trebali malo informisati šta to političari rade pre nego što drugima unapred lepe etikete da su kriminalci. To je vaš glavni sport, i sport vašeg kolege Grmoje kojeg je Mario Kapulica posramio - kazao je.

- Tako da se ja čudim da on još ovde sedi. Čovek je dao ruku, rekao je da ako Kapulica dokaže na poligrafu da nikada nije bio u klubu u Slovenskoj, za razliku od vašega frenda - to je onaj karijes s Pantovčaka, koji je došao tamo u vreme korone i prisilio načelnika Glavnog stožera da usred lokdauna bude tamo u buži, koja je u vlasništvu korumpiranoga čoveka, onda bi bilo fer da ste se, gospodine Grmoja, sakrili još dalje od Grbina. To je vaš integritet, dali ste ruku, ja ne znam što vi tu radite. Imate još par dana da se odlučite kada ćete napustiti Sabor, vi ste valjda navikli bacati blato - odgovorio je.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija