• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti

23.04.2022

11:02

BRUKA ITALIJANSKE AMBASADE U JASENOVCU! Ambasador položio cveće na spomenik žrtvama, ono što su napisali na Tviteru je najblaže rečeno - SKANDAL!

Balkan

BRUKA ITALIJANSKE AMBASADE U JASENOVCU! Ambasador položio cveće na spomenik žrtvama, ono što su napisali na Tviteru je najblaže rečeno - SKANDAL!

Podeli vest

Na zvaničnoj Tviter stranici italijanske ambasade u Hrvatskoj, "Italy in Croatia", podeljena je skandalozna objava o Jasenovcu koja je izazvala buru na društvenim mrežama

Ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama. 

Ono što je pak, ne samo sporno, već i prava bruka italijanske ambasade u Hrvatskoj, jeste opis priložen uz fotografiju, a u kojem se navodi da je ambasador Italije u Zagrebu Pjerfrančesko Sako polaganjem venaca izrazio solidarnost za "hrvatskim narodom". 

- Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom - napisano je u tvitu. 

"U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava", kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost. 

Ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala je pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće. 

"Bruka" "sramota", "gde su srpske žrtve", "imate li srama" su samo neki od mnogobrojnih komentara. 

"Zašto ne odete u Aušvic da izrazite solidarnost sa nemačkim narodom?! Sram vas bilo!", napisala je Irena Grhovac.

"Da li ste toliko neuki ili beskonačno bezobrazni?", napisao je korisnik Tvitera pod nazivom Natalijina raomnda - Srpkinja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

a ti Drzavo Srbijo istokao i Rusija dajte Italijanima pomoc da bi fasisti ovo uradili ,pljunuli na decu zenu i starce zaklane u JAsenovcu ,da vidim oce li neko da im mater za ovo,sram vas Bilo stoko fasisticka

Pera

pre 1 godinu

spisak se pravi .. ovoga puta nece biti milosti a ni zarobljenika ..

Pera

pre 2 godine

Mora da je Italijanski ambasador unuk ili praunuk fašističkom vodji Duče-u. Još jedan znak da nacizam i fašizam ponovo jačaju ako već nisu postigli maksimum.

JM

pre 2 godine

Ових дана ништа није случајно.

Walt

pre 2 godine

Sta je tu cudno, oni su bili na istoj strani, saveznici u ww2.

Milutin Vranjski

pre 2 godine

"Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom." Најгоре од свега је то да НИЈЕ погрешио, тај идиот заиста и мисли да су Срби држали Јасеновац, и у њему клали, убијали маљевима, давили жицом, копали очи, секли језике и уши... невином крватском пучанству вероватно уз благослов алојзија степинца и прећутну сагласност римског папе, хитлера, мусолинија и титових партизана!? Незнање, необразовање и германска антисрпска хистерија су продукт ове малициозности. Зато, немојте да вас изненади ako ускоро неки "амбасадор" положи цвеће у Аушвицу као подршку невиним немачким жртвама од стране "злих" Јевреја. Danke Deutchland!

NaseSrpskoKosovo

pre 2 godine

Што се чудите...? Па они ( Италијани и Хрвати...) су били савезници 1941 - 1943. у том "подухвату"...!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija