• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

28.04.2022

17:28

Rat Hrvatske i Rusije, umesto Ukrajine i Rusije!?

Balkan

Rat Hrvatske i Rusije, umesto Ukrajine i Rusije!?

Podeli vest

Peruanski predsednik Pedro Kastiljo (52) zbunio se tokom obraćanja rekavši da se rat vodi između Hrvatske i Rusije umesto Ukrajine i Rusije

Kastiljo, predsednik Perua od jula 2021. godine, boravio je u gradu Ajakučo 560 kilometara od glavnog grada Lime. Tamo je, na sastanku ministara svoje zemlje, govorio o rastu cena sa kojima se tamošnji poljoprivrednici suočavaju.

"Ne možemo više odlagati, gospodine ministre poljoprivrede, meru naših kolega poljoprivrednika. Istina je da se kriza izazvana kovidom nedavno proširila ratom između Hrvatske i Rusije, ali je treba doneti kao što je pre moguće", rekao je Kastiljo u peruanskim medijima.

Poljoprivrednici u Peruu suočavaju se sa višim cenama đubriva, pa se razmišlja o alternativnoj upotrebi "guana", organskog proizvoda koji luče morske ptice na tamošnjoj obali i ostrvima. Ruska invazija na Ukrajinu počela je pre dva meseca, 24. februara.

Nije on prvi koji je bio zbunjen, premijer je rekao i da je Hrvatska u ratu

Kastiljo, bivši učitelj i sindikalni vođa, nije prvi južnoamerički zvaničnik koji je pogrešno izgovorio „Hrvatska“ umesto „Ukranija“. Istu grešku napravio i njegov sunarodnik, peruanski premijer Anibal Tores (79).

Tores je 5. aprila na televiziji upitan o poskupljenju goriva i osnovnih životnih namirnica, na šta je on odgovorio telefonom:

"Ovo su vanredne okolnosti sa kojima se suočava ne samo naša zemlja, već i ceo svet kao rezultat rata između Rusije i Hrvatska".

Argentinski političar zatražio je minut ćutanja za sve stradale u Hrvatskoj

Argentinski političar Mario Iši (62), gradonačelnik grada Hoze K. Paza, 35 kilometara od Buenos Ajresa, želeo je 4. marta da otvori debatu u lokalnom parlamentu minutom ćutanja za žrtve ruske invazije.

"Pre nego što počnem da govorim, zamolio bih za minut ćutanja za mir i odavanje počasti svima koji su u ovom trenutku pali u Hrvatskoj, u vezi sa ratom sa Rusijom. Molim za minut ćutanja", rekao je Iši. Argentinski mediji.

Iši je potom ustao nakon čega je odata počast minut ćutanja. Niko od prisutnih mu nije ukazao na grešku u imenovanju zemlje u kojoj se sukob vodio.

U Španiji, posle fudbalske utakmice između Sevilje i zagrebačkog Dinama 17. februara, taksista je noću upitan da li je te večeri imao dobar promet zbog dolaska 1.200 navijača Dinama.

"Ništa, jadni su ovi Ukrajinci pa ne voze taksi", rekao je Hini, misleći na navijače hrvatskog šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija