• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.05.2022

10:22

"TO DECU TREBA UČITI!" Milanović pametovao na godišnjicu zločinačke akcije Bljesak, pa potkačio Ameriku!

Beta

Balkan

"TO DECU TREBA UČITI!" Milanović pametovao na godišnjicu zločinačke akcije Bljesak, pa potkačio Ameriku!

Podeli vest

U Hrvatskoj u Okučanima se danas obeležava 27 godina od vojno-policijske akcije "Bljesak"

U Okučane su doputovali hrvatski predsednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, kao i porodice poginulih branitelja, saborci, predstavnici vojnog vrha i brojne delegacije.

Nakon centralne ceremonije komemoracije usledila je izjava predsednika Zorana Milanovića.

"Ovo je velika pobeda Hrvatske vojske, jedna u nizu onih koje su usledile nakon pokušaja atentata i razaranja Vukovara krajem 1991. godine. Nekoliko sedmica kasnije HV je preuzela inicijativu, želim to da istaknem jer smatram da je važna, koju nije izgubila do kraja rata", rekao je Milanović i dodao:

"Hrvatska vojska je slavno završila rat. Sam kraj rata Hrvatsku je koštao žrtava zbog političkih projekata drugih zemalja, SAD-a pre svega. Dolazak Hrvatske vojske je zaustavio rat u BiH, ne američko bombardovanje. Nisam za ideologizaciju istorije, smatram da je opasna, ali to decu treba učiti. To su činjenice", poručio je Milanović.

Na današnji dana 1995. godine počela je vojno-policijska akcija "Bljesak", kada su hrvatske snage zaposele deo Zapadne Slavonije koji se nalazio u sastavu Republike Srpske Krajine, a bila je teritorija pod zaštitom snaga UN.

U toj akciji ubijene su 283 osobe srpske nacionalnosti s prostora Zapadne Slavonije, među kojima 57 žena i devetoro dece, a proterano je najmanje 15.000 Srba. Za zločine u akciji "Bljesak" i druge zločine nad Srbima u Zapadnoj Slavoniji niko nije osuđen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija