• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2022

08:43

PUCAJU ŠAVOVI U EU! HRVATI NAPALI ORBANA! Totalni rat među članicama EU, za sve je kriva najava embarga na rusku naftu!

Tanjug

Balkan

PUCAJU ŠAVOVI U EU! HRVATI NAPALI ORBANA! Totalni rat među članicama EU, za sve je kriva najava embarga na rusku naftu!

Podeli vest

Dok je na briselskom stolu šesti paket sankcija Rusiji, članice EU počinju da ulaze u međusobni rat

Zapelo je oko embarga na uvoz ruske nafte u EU, a mađarski premijer Viktor Orban odlučno se usprotivio toj meri, rekavši da njegova zemlja to ne može da podrži.

Reagovali su odmah Hrvati i preko svojih medija se obrušili na mađarskog premijera, tvrdeći da Orban, zapravo, ne želi da zavisi od hrvatskog Janafa!

Jutarnji list je objavio je tekst pod naslovom: "Što zapravo žulja Orbana: Naftni embargo dovodi Mađarsku u energetsku ovisnost o RH!”, dok je Večernji otišao i korak dalje i kaže da “Hrvatska postaje ključ dramatičnih pregovora za sankcije Rusima! Orban zbog Rijeke ima opasan plan”.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u petak da mađarska vlada neće dozvoliti embargo na isporuke ruske nafte u obliku koji je nedavno predložila Evropska komisija, rekao je danas .

On je komentarišući pripremu šestog paketa sankcija protiv Rusije naveo da bi stupanjem ovog predloga na snagu bilo „potkopano snabdevanje Mađarske energijom, a preko nje i celokupna mađarska privreda", prenosi TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija