• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

24.05.2022

09:50

KAMIONDŽIJE KAŽNJENE ZBOG NEPOŠTOVANJA RADNOG VREMENA! Neprekidno vozili više od dozvoljenog, evo kolike su kazne

Balkan

KAMIONDŽIJE KAŽNJENE ZBOG NEPOŠTOVANJA RADNOG VREMENA! Neprekidno vozili više od dozvoljenog, evo kolike su kazne

Podeli vest

Policija Republike Srpske za dva dana kaznila je 8 od 29 vozača kamiona na području Bijeljine i Zvornika zbog nepoštovanja radnog vremena i obaveznih odmora

Kod četiri vozača utvrđeno je postojanje opasnih prekršaja, odnosno jedan vozač je sankcionisan prekršajnim nalogom u iznosu od 3.800 KM (oko 1.900 evra) zbog prekršaja skraćenje sedmičnog i dnevnog odmora i prekoračenje neprekidne vožnje.

Tri vozača kažnjena su sa po 1.000 KM zbog prekršaja vožnje bez digitalne kartice vozača, odnosno neposedovanja dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, piše Avaz.

Foto: Pixabay

Tri vozača kažnjena zbog prekršaja vožnje bez digitalne kartice vozača

Ostala četiri vozača su sankcionirana za prekršaje prekoračenja neprekidne vožnje i skraćenje dnevnog odmora. Za navedene prekršaje sledi uručivanje prekršajnih naloga pravnim licima u iznosu od 5.000 KM i odgovornim licima u pravnom licu u iznosu od 1.000 KM (oko 500 evra), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Takođe, tokom kontrole kod jednog vozača utvrđena je zloupotreba potvrde o aktivnostima vozača, kao i digitalne kartice vozača, o čemu je obaveštena Republička uprava za inspekcijske poslove RS, koja će preuzeti postupanje po navedenom predmetu.

- Ministarstvo unutranjših poslova RS sprovodiće i u narednom periodu pojačane aktivnosti u pogledu poštovanja radnog vremena i obaveznih odmora, te apeluje na vozače teretnih motornih vozila da poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija