• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

24.05.2022

10:33

ITALIJAN TRAŽI DIVNU U KOJU SE ZALJUBIO PRE 32 GODINE! Ljubav prekinuo rat, a ovako priča o JUGOSLAVIJI

Balkan

ITALIJAN TRAŽI DIVNU U KOJU SE ZALJUBIO PRE 32 GODINE! Ljubav prekinuo rat, a ovako priča o JUGOSLAVIJI

Podeli vest

Italijan Manuel Bucarela posle 32 godine traži ljubav svoje mladosti, Divnu Ikić koju je 1990. godine upoznao u Dubrovniku

- Zdravo, 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao devojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić. Ja sam Italijan, koji voli Jugoslaviju.

Ovako je Manuel Bucarela, pišući iz srca, započeo post u kojem moli ljude da mu pomognu u potrazi za ljubavlju njegove mladosti. Devojku Divnu i danas opisuje rečima punim topline.

- Sećam se da je studirala na fakultetu u Sarajevu, možda matematiku. Bila je fina, slatka i osetljiva devojka... Tanane građe, visoka, sa svetlo smeđom kosom i braon očima - opisuje je Manuel.

Kako kaže, bila je to mala i kratka ljubavna priča, ali toliko lepa da je i danas pamti.

Razmenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s tom devojkom. Živela je tada u ulici Jahiela Fincija na Ilidži. Ne znam da li je preživela rat. Danas bi trebalo da ima 50 godina - navodi Manuel.

Foto: printscreen

Upoznali se u Dubrovniku

Pokušao je, priča dalje, da piše preko mesindžera kompaniji sa Ilidže koja nosi naziv njenog prezimena ali mu odatle niko nije odgovorio. Jurio je potom razne kontakte, ali opet bezuspešno. Ipak, ne želi da odustane od potrage za svojom Divnom.

- Nadam se da nije umrla tokom rata. Upoznao sam je u autokampu na Mlini kod Dubrovnika. Predivna je bila, voleo bih bar opet da je sretnem. Zahvalan sam svima koji bi mi pomogli - poručuje on.

Danas živi u mestu Leče na jugu Italije, a studirao je u Bolonji. Za sebe kaže da je komunista i socijalista, ali i veliki nostalgičar za Jugoslavijom. Na srpskom zna da kaže "dobro jutro", "govorite li jugoslovenski" i još neke prostije rečenice.

- Bio sam u Crnoj Gori i Dalmaciji 1990. godine. Ja sam socijalista ili komunista, kako više volite, tako da mi se jako dopalo iskustvo Jugoslavije. Divna mi je rekla da će Jugoslavija uskoro nestati. Nisu mnogo voleli Albance. U Jugoslaviji su ljudi bili dobri i gostoljubivi, a priroda prelepa - seća se Manuel.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija