• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Klix.ba

25.05.2022

10:45

IZETBEGOVIĆ TRAŽI PARE OD ŠMITA! Šmit će nam trebati sve dok...

Balkan

IZETBEGOVIĆ TRAŽI PARE OD ŠMITA! Šmit će nam trebati sve dok...

Podeli vest

Nakon što Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine nije prihvatio predlog Kluba Bošnjaka da se osiguraju novčana sredstava za predstojeće izbore predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da Šmit treba nametnuti odluku kojom će sredstva biti osigurana

Predsednik SDA smatra da su neusvajanjem sredstava za sprovođenje izbora prekršene evropske konvencije i Ustav.

– Danas smo iscrpili zadnje mogućnosti, očekujemo od Šmita da povuče korake – rekao je Izetbegović.

– Ja ne očekujem od Šmita da nametne budžet već nametne neophodne odluke koje ce omogućiti provedbu izbora. Šmit će nam trebati sve dok se ne bude poštovali zakoni i ustav – dodao je Izetbegović.

Na pitanje da prokomentariše predlog Milorada Dodika da Republika Srpska finansira izbore kazao je da on pokušava da dokaže da je Bosna i Hercegovina sastavljena od dva entiteta te da se to ne sme dopustiti.

Foto: Reuters

U kontekstu propalih pregovora o Izbornom zakonu kazao je da je javnost mogla videti kakvim je pritiscima bio izložen i kakvi su prijedlozi bili na stolu.

– Koji su protivustavni, koji onemogućavaju zauvek provedbu presuda Evropskog suda za ljudska prava, ja koji sam to odbio sam po nekima kriv za ovo stanje – rekao je Izetbegović, prenosi Kliks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija