• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

26.05.2022

16:42

U BLAJBURGU GUTALA SUZE, OBOŽAVA TOMPSONA I USTAŠE! Evo ko je profesorka koja je pozirala sa đacima u Slavonskom brodu dok pozdravljaju NACISTIČKIM POZDRAVOM!

Printscreen

Balkan

U BLAJBURGU GUTALA SUZE, OBOŽAVA TOMPSONA I USTAŠE! Evo ko je profesorka koja je pozirala sa đacima u Slavonskom brodu dok pozdravljaju NACISTIČKIM POZDRAVOM!

Podeli vest

Srpska ali i hrvatska javnost zgrožena je ponašanjem maturanata iz iz Slavonskog Broda na kojoj poziraju s nacističkim pozdravom, a uz njih nasmejana stoji njihova profesorica

Juče su dubrovački maturanti prošetali Stradunom urlajući na sav glas "Za dom spremni" i pevajući ustaške pesme, jedan od njih maše zastavom na kojoj se nalazi grb s prvim belim poljem (ustaška zastava NDH), dok su dva učenika osobu koja ih je snimala pozdravljali nacističkim pozdravom.

Da skandal bude još veći, u celu priču je umešana i profesorka koja je sa učenicama pozirala sa osmehom dok su pozdravljali nacističkim pozdravom.

U pitanju je prosvetna radnica Nives Romanjek, koja predaje hrvatski u srednjoj stručnoj školi u Slavonskom Brodu.

Na njenom profilu na Fejsbuku može se videti da je neko vreme bila izrazito politički angažovana u stranci HSP AS, kada joj je predsednik bio Ivan Tepeš i kada je bila dio Domoljubne koalicije koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Romanjek je i 2015. dva puta na svojem profilu objavila skraćenicu za ustaški pozdrav “ZDS”, jednom uz snimak Tompsonove ustaške pesme Bojna Čavoglave, a drugi put uz članak s Dnevno.hr. Tada je poručila svima kojima se to ne sviđa da joj mogu prestati biti na listi prijatelja.

Foto: printscreen

Hrvatski portal Index je profesorku kontaktirao i pitao za komentar.

- To je bilo 2015. godine, ljudi izvlače to sad. Zašto ne napišu da sam imala 38 kila, a sad imam duplo? Zašto to ne napišu? Ne znam što da kažem. Nikad nisam deci govorila o politici, niti o stavovima, oni imaju pravo na vlastito mišljenje, oni ga formiraju u svojim porodicama. Ko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da budu živi i zdravi - izjavila je Nives Romanjek.

Obožava ustašu Tompsona

Profesorka je objavljivala i zastavu s grbom koji počinje belim poljem (zastava ustaške NDH), te se učlanila u Fejsbuk grupu koja je tražila suđenje za Zorana Milanovića. Zbog poziva s nepoznatog broja zaključila je da je “proveravaju i prisluškuju”, kako je napisala na Fejsbuku 9. februara 2015. godine.

Napisala je i da je “na blajburškom polju gutala suze”, a brinula ju je i “seoba naroda koja će definitivno promeniti Evropu”.

Ona se 2016. godine pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Tompsonu. Uz podršku Tompsonu, izražavala je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Hvalila je njenu "čvrstu desnicu".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZARKO

pre 1 godinu

Народе српски ви се немате чему да чудите,то је усташка омладина они су научени само мржњи према српскоме народу.Они не могу да буду бољи све и да хоће,усташки злочини нису никада кажњени,све захваљујући тити и проданим српским комунистичким ФУКАРАМА.Усташе су зло за човјечанство не само за српски народ,њих треба згазити да се никада више не опораве,њихова идеологије је гора од ХИТЛЕРОВЕ.

Dara iz Karlobaga

pre 1 godinu

Hrvati pevaju i slave, a Srbi kukaju i kmeče, još od 95g...? Kome smeta to šta su hrvatski mladići za dom spremni, Ustati braniti ga, a nije da govore da će napadati i oteti tuđi dom ili zemlju ili MORE...? Ukrajini su Rusi uzeli 30% zemlje i celo more, Srbi nisu mogli uzeti Hrvatima ni metar zemlje, ni kap mora, dobrim delom i zbog tog pokliča za dom spremni i te pesme Čavoglave, sa obzirom koliko su ponosa i motivacije dali narodu za odbranu zemlje. Još vidimo da to i dalje psihički uništava četnike i komunjare od 95g i uništavat će ih dok su živi, samo da im ne pređe i na decu i unuke? Samo jadni Srbi mogu da podržavaju agresije sa kojima se otima tuđa zemlja i more, očito iz kompleksa i jada šta to oni nisu mogli 90ih.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija