• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srna

07.06.2022

10:08

Sokolac domaćin akcije "Spojimo decu KiM i Republike Srpske", 600 mališana biće gosti!

Opština Sokolac photo

Balkan

Sokolac domaćin akcije "Spojimo decu KiM i Republike Srpske", 600 mališana biće gosti!

Podeli vest

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sastaće se sutra sa načelnikom sokolačke opštine Milovanom Bjelicom, rukovodstvom Osnovne škole "Sokolac" i porodicama koje će 25. juna primiti 46 dece iz sela Parteš i Pasjane

Arlov je ranije rekao Srni da opština Sokolac prvi put učestvuje u projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", ovog puta desetom jubilarnom, od 25. juna do 2. jula.

- U okviru ovog projekta doći će oko 600 dece, nastavnika, dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" sa Kosova i Metohije, kao i jedan autobus srpske dece iz Gline sa Banije - kaže Arlov.

On je naveo da žele da upoznaju porodice sa Sokoca koje će primiti decu sa Kosmeta i da im zahvale na učešću u projektu, kao i rukovodstvu škole i opštine.

Bjelica je rekao Srni da je sve spremno za drage goste, da će roditelji sokolačkih osnovaca primiti 46 dece, a da će lokalna uprava obezbediti smeštaj za nastavnike i prateće osoblje u jednom do ugostiteljskih objekata sa smještajnim kapacitetima u gradu.

Direktor Osnovne škole "Sokolac" Đorđe Rajić izrazio je zadovoljstvo što su se roditelji rado odazvali pozivu i što će Arlov sutra razgovarati sa njima o projektu "Spojimo decu Kosva i Metohije i Republike Srpske".

Ove godine deca sa područja celog Kosmeta biće smeštena sedam dana u 450 porodica svojih vršnjaka širom Republike Srpske, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Broda, Šamca, Pelagićeva, Doboja, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija